Patty den Ouden loopt prachtig persoonlijk record in de Utrechtse straten


In het laatste weekend van september waar de zon zich nog volop liet zien, schitterde ook Patty den Ouden in Utrecht op de 10 kilometer. Patty liep in de Singelloop naar een nieuw persoonlijk record van 34.36 en werd daarmee tweede Nederlandse. Brian Kamstra zocht het heuvelachtige parcours van de Posbankloop in Velp.

Patty loopt mooi nieuw persoonlijk record in Utrecht

Dat ze de winterperiode goed is begonnen liet Patty vorige week al zien tijdens de Dam tot Damloop van Amsterdam naar Zaandam. Vandaag trok ze deze vorm door en werd ze tweede Nederlandse tijdens de Singelloop in Utrecht. Met een tijd van 34.36 verbrak ze haar persoonlijk record van 35.20 met bijna een minuut. Patty gaf aan goed hersteld te zijn van vorige week en kon in de eindfase een mooie strijd leveren met de Finse Minna Lamminen. Ze was vooral verbaasd over de hoeveelheid energie die ze op het einde over had om de eindsprint in te zetten, dit geeft haar een super goed gevoel voor de komende wedstrijden.

Brian vierde tijdens de Posbankloop in Velp

Brian is na zijn blessure in de zomerperiode nog aantal op zoek naar zijn wedstrijdritme. Na de kramprun begin september was de posbankloop zijn tweede wedstrijd van het seizoen. Hij liep een tijd van 20.41 en werd daarmee vierde.

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *