1e ronde Senioren Competitie; wedstrijd rentree van 400m atleet Maarten Stuivenberg !!


Bijna 2 jaar hield een ernstige ziekte en behandeling daarvoor 400m topper Maarten Stuivenberg weg van het wedstrijdcircuit.
Na in september jl. de trainingen weer opgepakt te hebben was het vandaag zondag 14 april 2019 tijd voor z’n wedstrijdrentree. De sprint/hurdles atleet van team Sotra kon voor z’n club VAV uit Veenendaal na hard werken eindelijk weer wat betekenen. Onder te koude weersomstandigheden begon Maarten in de 2e divisiepoule in Utrecht z’n dag met een 100m. Een afstand waarop hij in de snelste serie als 3e finishte in een eindtijd van 11.14 (+0.7) waarmee hij goed uit de voeten kon. Daarna stond al heel snel, binnen een half uur, zijn favoriete 400m op het programma. Ondanks de straffe tegenwind startte Maarten voortvarend en leek hij op de overwinning af te stevenen. Sawa Bezelev van AV Athlos hield hem daar echter net van af en passeerde hem in de laatste 10m. Sawa noteerde een eindtijd van 48.26 voor Maarten die 2e werd en 48.34 genoteerd zag worden in weer z’n eerste race. Daarna was het even flink bijkomen en was z’n relaas als volgt “al had ik Sawa zien aankomen dan nog had ik waarschijnlijk niks extra’s gekund om m’n overwinning veilig te kunnen stellen. M’n benen liepen echt helemaal vol. Sawa heeft netjes gelopen, maar toch had ik graag zelf gewonnen reageerde hij strijdvaardig. Misschien kwam deze 400 na eerst die 100 nog net even te snel. Dat samen met direct in het begin flinke tegenwind zorgde ervoor dat ik de laatste 70-80m flink stuk ging. Maarre, hè, hè eindelijk weer het echte 400m gevoel; de kop is er af en reken maar dat ik de komende wedstrijden ga voor telkens een beetje beter. Eind juli op het NK in Den Haag wil ik er echt staan en dat duurt nog 3 maanden besloot hij resoluut”.
Ook in andere poules en plaatsen waren Sotra atleten actief.
Joyce Schumacher kwam in Groningen in de 2e divisie met AV 1923 aan de start. Ze begon haar dag met de 100m horden. Ze kwam op dit onderdeel prima voor de dag en was met een tijd van 14.26 nimmer sneller. Alhoewel daarbij opgemerkt moet worden dat de wind met +2.5 iets teveel mee deed. Joyce klasseerde zich met deze prestatie als 4e. Later op de dag liep ze de 200m. Op deze afstand werd ze 5e met een eindtijd van 26.48 en was de wind met +1.4 wel een toelaatbare.
In Nijmegen verscheen Do Krol voor AV’34 aan de start van de 3000m. Ze had deze afstand nog nooit gelopen maar zette met 11.20.50 een alleszins acceptabele tijd neer. Ze finishte hiermee over-all als 4e. B-junior sprinter Jesse van Heijningen kwam in Nijmegen ook voor AV’34 aan de start. Hij hield op de sprintonderdelen uitstekend stand tussen de mannen. Met een tegenwind van -2.2 werd hij 6e op de 100m in een tijd van 11.89. Op de 200m schoof hij nog een plek op en werd daar 5e in een tijd van 23.39 (-0.1). Daarmee bleef hij maar 0,03s boven z’n persoonlijke besttijd. Tenslotte nam hij ook de 100m in de Zweedse estafette nog voor z’n rekening.

 

B-junior  en sprinter Jesse van Heijningen

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *