2e plek en mooie tijd voor Nick in La Chaux des Fonds


Na z’n succes in Turku trok Nick voor de tweede keer deze week z’n spikes aan voor een 400m horden wedstrijd. Hij deed dat in het hooggelegen (999m) La Chaux des Fonds in Zwitserland waar op zaterdag 15 augustus voor de 41e keer de Resisprint International georganiseerd werd.
Door de hoogte worden er op de wedstrijdlocatie in La Chaux bij goede weersomstandigheden nagenoeg standaard snelle sprintresultaten neergezet. En deze editie vormde daar met goed weer en veelal niet al te veel wind geen uitzondering op.
De mannen op de 400m horden mochten om 13.00u de wedstrijd aftrappen. In de 1e serie verschenen 4 atleten aan de start met een in 2020 gelopen chrono van een sub 50 achter de naam.
Nick startte vanuit baan 3, Ramsey Angela vanuit 4, de Italiaan Mario Lambrughi vanuit 6 en de EK <23 kampioen van 2019 de Fransman Wilfried Happio vanuit baan 1. Twee Zwitsers met een tijd van boven de 50s vertrokken vanuit de banen 2 en 5, maar speelden in de wedstrijd verder geen rol.
Nick’s eerste deel van de race verliep goed en snel ondanks de door Nick ervaren tegenwind. Dat deed hem ook besluiten van horde 5 naar horde 6 de overgang naar 14 passen te maken. Baan 3 ervaarde hij bovendien als “krapjes” waardoor de 2e bocht wat moeizamer verliep dan gehoopt. Bij het uitkomen van de bocht was er vervolgens net als dinsdag jl. in Turku opnieuw strijd met Ramsey Angela maar vooral ook met “oude bekende” Wilfried Happio. De strijd met Ramsey werd beslecht direct na horde 10, maar Happio wist Nick als de in 2019 EK <23 zilveren medaille winnaar niet meer te achterhalen. Heel knap won de Fransman vanuit de lastige baan 1 de wedstrijd in een uitstekende 49.11 (pb 49.03). Nick finishte als 2e in z’n 3e tijd ooit van 49.41 (pb 49.28). Ramsey finishte in 49.76 als de nummer 3. Ook na de twee andere series bleef deze eindklassering zo.
Met 4 wedstrijden op rij een sb waarvan de laatste dicht in de buurt van z’n pb kan Nick met vertrouwen z’n volgende wedstrijden tegemoet zien!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *