Afscheid van Nick en start nieuw seizoen


Onder het genot van een lekker hapje bij Pannenkoekenrestaurant de Ossenstal in Epe werd vandaag 400m horden atleet Nick Smidt uitgewuifd door Milan en Tigo Mesie, Jarin Dijkgraaf, Jesse van Heijningen en Sep de Jong en natuurlijk ook trainer-coach Betty Hofmeijer. Vooraf hadden die op deze prachtige trainingslocatie al een mooie training afgewerkt. Een locatie waar ook Nick in de aanloop naar weer een nieuw atletiekseizoen  met heel wat zweetdruppels veel sporen heeft nagelaten.
Aan tafel kwam van alles voorbij, het EK <23 in Bydgosczc (toch) lopen met Pfijffer onder de leden, dolblij zijn op datzelfde toernooi voor oud-trainingsgenoot Maarten Stuivenberg die met een 19e tijd het toernooi binnenkwam en uiteindelijk een fraaie 6e plaats in de wacht wist te slepen, 2 jaar later in Gävle op het EK <23 zelf een hele mooie zilveren medaille te verdienen,  het eerste seniorentoernooi in Berlijn,  de drang om het steeds maar weer beter te willen doen met telkens weer nieuw geleerde lessen. En niet op de laatste plaats ging het over hoeveel meters je nu meer loopt als je een 300m horden loopt vanuit baan 4 en pas stopt als je weer op het startpunt in diezelfde baan 4 terug bent. En hoeveel dat is als je niet één bocht loopt maar twee…. en hoeveel groter dat verschil dan is vanuit baan 1 of 2 en 8…. Enfin al vaker is gezegd dat 400m hordenatleten intelligenter moeten zijn dan 100/110m hordenatleten die alleen maar een 3-pasje hoeven te doen. Of dat ook daadwerkelijk zo is valt zeker te betwijfelen. Waar niet over getwijfeld hoeft te worden is dat het leuk,  gezellig en inspirerend was aan tafel. Nick werd uiteindelijk heel veel succes gewenst met zijn logische stap naar Papendal om vooral de zware tempo’s te kunnen trainen met gelijkwaardige trainingsgenoten en dat de verhalen de jonge atleten meer dan genoeg inspireerden om het komend seizoen vol enthousiasme en motivatie verder te werken aan beter worden. Immers “today good, tomorrow better” is voor een ieder uitgangspunt.
Tenslotte, uit het cadeau dat Nick en Betty elkaar gaven bleek veel waardering en respect over en weer. Eentje ook waaruit niet alleen hun symboliek sprak over de 6 jaar van nauwe samenwerking en de wens voor alle geluk en succes voor de toekomst, maar in brede zin ook voor de werkwijze en betrokkenheid bij elkaar in voorgaande -groepen en nu ook weer deze atletengroep!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *