Do pakt 1e plek in Cross Competitie IJsseldelta Circuit


Na lange tijd van weggeweest startte de Cross Competitie Regio IJsseldelta dit jaar weer eens in Zwolle. De organisatoren van AV Pec 1910 en de BB-lopers hadden een fraai parcours uitgezet rondom de Wijtmenherplas.
Sotra atlete Do Krol (AV’34) zag er naar uit om voor de 2e keer mee te doen aan het circuit. Haar voorbereiding liet aan alle kanten zien dat ze er een stuk beter voor staat dan een jaar terug. Ze was dan ook benieuwd hoe ze dit jaar haar deelname aan de sprintcross bij de senioren over een afstand van 2500m zou gaan verstouwen. “Ik hield me direct na de start wat in, zo vertelde Do. Ik heb namelijk de neiging om te hard te beginnen en ja dan wordt het op het laatst natuurlijk flink zwaar. Dat ingehouden beginnen lukte goed. Ik liep zo’n 800m samen op met een paar andere deelneemsters. Toen merkte ik dat ik wel een tandje bij kon zetten en nam ik de kop. Die hoefde ik niet meer af te staan en won ik de wedstrijd. Ik ben er erg blij mee zo besloot Do haar verslag over de wedstrijd”.
Een mooi resultaat van Do die volgens de uitslag 10.26min deed over de afstand. Op zaterdag 14 december staat de tweede wedstrijd van het circuit op het programma. Die wedstrijd wordt gehouden in Harderwijk.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *