EK 400m horden limiet voor Nick Smidt!


400m horden atleet Nick Smidt heeft in het Belgische Luik tijdens de Meeting International d’Athlétisme voldaan aan de EEA limiet van 50.70 voor deelname aan het Europees Kampioenschap Atletiek van 6-12 augustus in Berlijn.
In een sterk bezet veld met atleten die allen een seasons best van 49.50 of sneller achter hun naam hadden staan moest Nick zijn race lopen vanuit de scherpe baan 1. Hij hield zich uitstekend aan z’n raceplan en het lukte hem om in de laatste 100m (met de beruchte horden 9 en 10) drie mede atleten te passeren. Die strijd leverde hem een 5e plaats en een eindtijd op van 50.69; een sb, maar uiteraard het voldoen aan de EK B-limiet die de Atletiek Unie hanteert voor Nederlands Kampioenen in hun discipline, zorgde voor een uitbundige stemming in de toch al op en top atletieksfeer in het stadion de Naimette-Xhovémont.

“Geweldig blij ben ik met dit resultaat vertelde Nick direct na zijn race. Toen trainer-coach Betty me vanochtend vroeg wakker belde met het bericht dat ik mocht starten was ik gelijk wakker. Ik was enorm blij dat ik mocht lopen want nog een wedstrijd vinden en ook nog een goede was niet gemakkelijk. Heerlijk dat ik nu voldaan heb aan de limiet en me nu verder kan voorbereiden op het toernooi. Ik weet zeker dat ik nog sneller kan en wat is er mooier dan dat op het EK in Berlijn te laten zien. Als ik het niet gehaald had, zou ik a.s. zaterdag kunnen starten in Getafe dichtbij Madrid. Daar worden komend weekend (21/22 juli) de Spaanse Atletiekkampioenschappen gehouden. Gelukkig kan ik me die reis nu besparen al was het natuurlijk super dat Fred van Team Sotra dat voor me had geregeld, aldus een uitgelaten Nick”.

De race van Nick in Luik van woensdag 18 juli is hier te zien:  EK limiet race Berlijn 400m horden 50.69 Nick Smidt

 

en dan willen ze graag je handtekening….

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *