Ereplaatsen voor Do en Desi in 1e cross Gelders/Overijssels Crosscircuit


AV Isala uit Kampen en AV Flevo Delta uit Dronten waren de organisatoren van de 1e wedstrijd van het Gelders/Overijssels Crosscircuit 2018/2019.
In Kampen was een pittig parcours uitgezet waar de atleten zich prima konden uitleven.
Bij de senioren liep Do Krol (AV34) haar eerste cross ooit. Ze kwam uit op de korte cross en liep in een mixed veld van mannen en vrouwen een afstand van 2500m. Do hield zich bij haar crossdebuut uitstekend staande in het veld en finishte als 2e lady in een tijd van 11.33sec. Een prima resultaat. “Eigenlijk had ik nog iets harder gekund, want ik dacht dat ik nog een klein rondje moest lopen” vertelde ze enthousiast. “Maar ik vond het erg leuk om te doen en ik heb heerlijk gelopen” voegde ze er vervolgens bijna nog enthousiaster aan toe.

crossdebuut van Do Krol; achter haar atleet Jarno de Groot

Bij de MB maakte Desi van Emmerik (AV Cialfo) ook een soort van debuut. Na een klein jaar van blessureleed kon ze eindelijk weer aan de start verschijnen van een cross. In de trainingen begint het steeds beter te draaien en op de 3000m lange cross deed ze het met een 3e plek dan ook prima. “Omdat we gelijktijdig met de AB jongens van start gingen was het wel even een dingetje om niet te snel van start te gaan, vertelde Desi over haar raceverloop. Dat deed ik dan ook niet en eigenlijk kon ik gaandeweg de wedstrijd steeds meer deelnemers inhalen. Dat liep lekker. Ik ben dan ook tevreden met het eindresultaat en kijk al uit naar de volgende wedstrijd van het circuit”.
Die volgende wedstrijd vindt plaats op zaterdag 8 december. Organisator is dan AV NOP uit Emmeloord die later in het seizoen in februari 2019 ook organisator is van het NK Cross.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *