Fantastisch optreden van Maarten in halve finale 400m EK <23, Nick gediskwalificeerd op 400mh


Maarten heeft zijn fraaie 400m serie in de halve finale in Bydgoszsc op de 2e dag van het EK <23 toernooi een fantastisch vervolg gegeven.
De tactiek in zijn 2e halve finale bleef ongewijzigd ten opzichte van de series een dag ervoor; zorgen voor een snelle eerste 200m, een ontspannen tweede, harde bocht en er tenslotte op de laatste 100m uithalen wat er nog in zit. Met een uitstekende tussentijd van 33.40 op 300m knokte Maarten het laatste stuk voor een zo snel mogelijke tijd. Rechtstreekse kwalificatie was er voor de eerste 3 atleten van beide halve finales samen met 2 tijdsnelsten. Drie atleten in zijn serie bleven onder de 46s. Maarten finishte als 4e in een ijzersterk nieuw personal best van 46.33. Dat was 0.03s sneller dan de snelste tijd van de Spanjaard Echeverry in de 1e halve finale. Kortom op dag 3 van het toernooi staat hij gewoon in de finale. Een heel mooie prestatie waarin weer van alles open ligt om opnieuw te kunnen schitteren. De halve finale race van Maarten is hier terug te zien:

Nick was eerder op dag 2 van het toernooi uitgekomen in de 3e serie van zijn 400m horden.
Nick gooide, zoals we hem kennen alles in de strijd, maar kwam op de laatste 100m duidelijk tekort. Aanvankelijk verscheen een tijd van 52.62 op de klokken. Direct daarna volgde diskwalificatie vanwege een verkeerde hordepassage. Zijn slechtste tijd van het gehele seizoen. Niet veroorzaakt door teveel races in de jacht op weg naar een limiet in de aanloop naar het toernooi zoals wat later het gerucht ging. Maar het gevolg van ruim 1,5 week fysieke malheur in de vorm van een opgelopen virale infectie. Dat betekende een flinke aanpassing van het trainingsprogramma met uiteindelijk de conclusie dat het lijf teveel had ingeleverd. Uiteraard een teleurstelling maar ook realisme bij Nick er alles aan gedaan te hebben een goed resultaat neer te zetten wat helaas niet gelukt is.

De race van Nick is hier terug te zien:

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *