Goede prestaties in Tilburg en Oordegem


Zaterdag 23 mei in Oordegem en maandag 25 mei in Tilburg kwam wederom een groot deel van Sprint Hurdles Team SOTRA in actie. Het gevolg is een estafettelimiet, 2 PR’s en een hoop goede stappen richting de juiste vorm. Arend-Jan, Debbie, Maarten, Marije, Matthieu en Stef vertellen hier hoe hun wedstrijd is verlopen.

Arend-Jan Spierenburg (400m horden):

Mijn wedstrijd in Tilburg ging helaas nog niet zo als gehoopt. Ik liep met een pas minder naar de eerste horde, waardoor ik wat meer snelheid had in het begin. Dit zorgde er ook voor dat ik in de eerste 200m lekker ontspannen en netjes over de eerste 5 hordes ging. De laatste 200m ging helaas een stuk minder. Ik kwam vaak verkeerd uit waardoor ik net als in de voorgaande wedstrijden veel te veel snelheid verloor en finishte in 57.19.

Debbie Baltes (100m & 4x100m):

Oordegem: Ik had een goede voorbereiding voor deze wedstrijd. Maar het was wel een behoorlijk eind reizen en dat kost wel veel energie. Ik was best wel ontspannen voor de wedstrijd en ik had er veel vertrouwen in dat het goed zou gaan.  Ik had een goede warming-up gehad voor de 100 meter en was er helemaal klaar voor om te lopen. Eenmaal in het startblok was ik nog steeds erg ontspannen waardoor ik niet lekker uit het startblok kwam en niet echt lekker op gang kwam. Mijn laatste 50 meter kon ik wel lekker doortrekken en uiteindelijk liep ik 12.43 sec. Voor de estafette was ik erop gebrand om goed te starten, omdat ik eerste loper was. We hadden van tevoren niet veel tijd om de wissels te oefenen. Mijn start was gelukkig weer lekker fel en mijn wissel ging ook goed. Helaas niet gefinisht, omdat het bij de tweede wissel fout ging.

Tilburg: Ik had nog wel zware benen van het lopen afgelopen zaterdag, maar er wel een goed gevoel over. We begonnen ’s ochtends met de estafette en ik was de laatste loper. We hadden ruim de tijd om de wissels te oefenen en we liepen met twee teams. Helaas zijn beide teams niet gefinisht. In mijn team ging het bij mijn wissel fout en heb ik helaas niet kunnen lopen, maar gelukkig liep ik individueel nog een 100 meter. Ik had een goede warming-up gehad voor de 100 meter. Mijn start ging gelukkig heel goed. De rest van mijn race ging ook wel lekker, maar ik merkte wel dat we veel tegenwind hadden in mijn serie. Uiteindelijk finishte ik in 12.66 sec. met -3.1 wind tegen. Ik mocht nog de b-finale lopen en die was met meewind. Deze race ging ook goed en uiteindelijk finishte ik hier in 12.49 sec. met 2.1 wind mee.

IMGP6127

Maarten Stuivenberg (100m):

Voor mij stond de 100m op het programma in Tilburg, waar het doel was om die afstand twee keer te lopen door de A of B finale te halen. Ik heb twee keer kunnen lopen, maar de eerste race was allesbehalve wat ik in mijn hoofd had om te lopen. Ik liep 11.27 seconden met een tegenwind van -1.8 m/s. De tegenwind hielp niet mee om een goed tijd neer te zetten, maar daar schuif ik het niet alleen op af. Mijn start was zeer matig. Ik was niet goed weg uit het blok, kon niet meteen in mijn ritme komen en ik kwam te snel omhoog met mijn lichaam. Het tweede stuk liep ik een stuk beter en kon ik de matige start nog enigszins rechtzetten. Voor de tweede race wist ik wat ik anders moest doen en dat ik een tijd onder de 11 seconden moest kunnen benaderen. De finale liepen we aan de andere kant van de baan, dus de wind stond nu in het voordeel. De finale ging vele malen beter. Ik was als snelste weg in de eerste meters en de laatste 50 meter kon ik voor mijn gevoel heerlijk doortrekken. Ik liep 10.89 seconden met een wind van +2.9, daarmee is het nog geen geldig PR door de te harde wind. Ik weet dat als ik de volgende race weer zo loop, dat ik onder de 11 seconden ga lopen, ongeacht de wind.

vijfde_stop_082

Marije van Hunenstijn (100m & 4x100m):

Zaterdag stond de 4x100m en de 100m op het programma op de IFAM meeting in Oordegem (BEL). Op de 4x100m starte ik als startloopster van het Nederlands Neo senioren team (onder 23 jaar). Mijn start was redelijk maar voor de rest was het een rommelige race en was het een wonder dat het stokje over de finish kwam. Maar het gevoel was goed en we wisten dat we een goede tijd konden neerzetten. De 100 meter was redelijk. Het was mijn eerste echte wedstrijd waarin ik het idee had dat ik voluit ging. Mijn start was niet goed en ik liep al iets achter in het veld, maar mijn tweede deel ging lekker en met de snelheid zit het wel goed. Mijn tijd was 12.11 met wat tegenwind.

Twee dagen erna in Tilburg stond de T-meeting op het programma. Weer zouden we met het 4x100m Neo senioren team starten. Ik liep als startloopster en de race was goed, samen met mijn teamgenootjes liepen we naar een tijd van 44.63! en dat is ruim onder het limiet van 45.00 voor het EK onder 23 jaar, deze zomer in Estland. Ik ben super blij met het behalen van dit limiet! Dit waren twee mooie wedstrijden, nu op naar de volgende wedstrijden en naar mooie tijden!

IMG_7673

Matthieu van den Broeke (400m):

Tijdens de T-Meeting in Tilburg liep ik mijn tweede 400 meter van het seizoen. Tussen alle eindexamens voor mijn VWO was ik erg benieuwd hoe ik er voor zou staan. De trainingen gingen erg goed en ik hoopte mijn persoonlijk record van 51.07 uit de boeken te kunnen lopen. Het was lekker weer in Tilburg en tijdens de warming-up voelde ik me erg goed. De race zelf ging dan ook erg lekker: ik kon aanvallend lopen en de serie liep uit op een mooie driestrijd op het laatste rechte stuk. Uiteindelijk zou ik nipt derde worden in een tijd van 50.98: een persoonlijk record! Een hele mooie opsteker na alle examens en duidelijk loon na werken.

t meeting

Stef van der Schaaf (400m):

De T-Meeting was voor mij de eerste wedstrijd sinds juli 2014. Hierdoor had ik er natuurlijk extra veel zin in, maar was ook erg benieuwd en gespannen. Tijdens het opwarmen had ik m’n zenuwen niet helemaal in bedwang en voelde ik me niet heel sterk. Echter, toen ik in de startblokken ging zitten viel alle ‘verkeerde’ spanning van me af en bleef alleen het ‘gezonde’ deel over.
Ik startte nog wat onwennig, hier heb ik ook nog niet veel aandacht aan besteed, maar kon daarna op een mooi tempo de eerste helft van de 400 meter lopen. In de tweede bocht moest ik gaan aanzetten en dit heb ik ook gedaan. Dit voelde erg goed en ik haalde een aantal jongens in mijn serie in. Vervolgens merkte ik op het laatste rechte stuk dat ik nog geen wedstrijden gedaan heb en ik stortte op zo’n 80 meter voor de finish in. Degenen die ik in de bocht inhaalde, kwamen mij daar dan ook weer voorbij. De tijd van 51.24 viel me hierdoor alles mee en biedt mogelijkheden voor de rest van het seizoen. Ik heb in ieder geval zin om weer verder te gaan, natuurlijk helemaal op de 400 meter met horden!

Meer informatie over de T-meeting (zoals alle uitslagen en tussentijden op de 100m) zijn te vinden op de website: www.t-meeting.nl. Daarnaast heeft Fred van Gasteren een groot deel van de looponderdelen gefilmd, deze filmpjes zijn hier te vinden.
Alle uitslagen van de wedstrijd in Oordegem zijn te vinden op http://www.liveresults.be/2015/ifam-outdoor/schedule.html.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *