Goeie seizoen starts voor Nick en Joyce


Op zaterdag 18 juli vond op NSC Papendal in Arnhem de 2e officiële wedstrijd van het seizoen plaats met de landelijke top in actie.
Zowel de Sotra atleten Nick Smidt (AAC ’61) als Joyce Schumacher (AV 1923) namen aan de wedstrijd deel en starten daarmee hun seizoen 2020.
Nick gaf zijn 300m horden trainingstest van vorige week op de Hurdles/Sprint Start-UP een vervolg met een 400m horden. Per week wordt z’n vorm beter en beter. Vandaag stemde zijn resultaat van 50.36 dan ook tot tevredenheid. Hij besliste daarmee een felle strijd met Ramsey Angela nipt in z’n voordeel. De komende weken staat in het teken van trainingen om de vorm verder aan te scherpen.
De eerstvolgende 400m horden wedstrijd van Nick staat gepland voor zondag 9 augustus. Twee dagen later prijkt hij ook op de deelnemerslijst van de Paavo Nurmi Games in Turku op dinsdag 11 augustus. Een prima vooruitzicht waar hij met veel plezier en motivatie naar uitkijkt!
Joyce deed het vandaag op Papendal meer dan goed in haar eerste wedstrijd. Ze kwam in 2 runs aan de start op de 100m horden. Beide keren startte ze naast Nadine Visser; een mooie ervaring om naast de nummer 6 van de WK in Doha 2019 in het startblok te zitten. Beide keren leverde Joyce een prima race af en beide keren bleef ze daarbij onder haar pb van vorig jaar. In de eerste run liep ze een tijd van 13.89 (+0.4) en in de tweede run kwam ze tot 13.97 (-0.3).
Logisch dat ze huiswaarts keerde met een lach van oor tot oor; prima gedaan Joyce!
Hieronder een filmpje met de 2e run van Joyce.A-junior Jesse van Heijningen toog vandaag naar Amsterdam voor de wedstrijd “back on track”. De wedstrijd werd georganiseerd door AAC en gehouden op de baan in Ookmeer.
Jesse had er erg veel zin in om z’n goede seizoenstart van vorige week in Epe met een pb op de 100m van 11.30 een vervolg te geven.  Vandaag nam hij de 200m voor z’n rekening. Hij liep best een knappe race maar kreeg helaas te maken met een fikse tegenwind (-3.0) op het rechte stuk waardoor meer dan 23.15s er niet inzat. Hij werd daarmee 2e. Gelukkig is het seizoen nog jong en komen er zeker nog nieuwe kansen om te laten zien dat er ook in tijd progressie op deze afstand is geboekt.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *