Groots atletiekfestijn IFAM Oordegem; 400m horden pb van 49.79 voor Nick !


400m hordenatleet Nick Smidt (AAC ’61) heeft tijdens de IFAM in Oordegem een fantastische prestatie geleverd. Hij leverde voor het eerst in z’n nog jonge carrière een tijd onder de 50s af. Een tijd die bij 400m hordenatleten bekend staat als een soort van magische grens. Nick besloot zijn race met winst in een daverende 49.79! De weersomstandigheden, met nauwelijks wind, leenden zich er uitstekend voor om de eerste 5 horden in 13-pas te lopen en de race uit te lopen in 14-pas met een sterk slotstuk.
Nick was uiteraard enorm blij met z’n eindresultaat en bovendien ook met het gegeven dat hij eindelijk….te boek staat als de snelste 400m hordenatleet van z’n trainer-coach Betty Hofmeijer.
Over-all mocht de prestatie van Nick er ook zijn; hij eindigde in het totale veld van atleten als 2e. Alleen de Brit Sebastian Rodger bleef in de snelste serie met 49.60 onder zijn eindtijd.
Maarten Stuivenberg (VAV) verrichtte op de 400m vlak met zijn 47.68 ook goed werk, maar het lukte hem helaas niet zijn stijgende lijn van vorige week verder door te trekken. Toen schreef hij in Hoorn onder aanzienlijk mindere weersomstandigheden met een tijd van 47.39 de eindoverwinning op z’n naam.
“Ik kon helaas het laatste stuk niet zo doortrekken als vorige week. Het was echt een struggle, terwijl ik het eerste stuk eigenlijk heel gemakkelijk en ook wat sneller opende dan vorige week. Dat kon ook omdat er nu geen hinder was van pittige tegenwind zoals vorige week. Maarre…niet lang getreurd die sub 47 zit er echt wel in en gaat er binnenkort ook zeker komen”, aldus een gedecideerde Maarten.
Joyce Schumacher (AV 1923) beperkte haar deelname vandaag tot het verspringen. Dat deed ze met een 3e plek en een afstand van 5.81 heel prima!.

Een aftermovie van de 400m horden pb race van Nick vind je hier: 400m horden pb aftermovie race Nick Smidt Oordegem 25 mei 2019
De 400m race van Maarten staat hier: 400m race Maarten Stuivenberg Oordegem 25 mei 2019

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *