Groots succes voor Nick op 400m NK Indoor in Omnisport


Op het NK Indoor heeft 400m hordenatleet Nick Smidt een zilveren medaille gescoord in een super persoonlijk record van 47.65!
Aan het daverende succes lag een uitstekend serie optreden aan ten grondslag.
Die series werden gelopen op dag 1 van het kampioenschap dat op zaterdag plaatsvond.
Er gingen 4 series met 6 atleten van start waarvan alleen de serie winnaar en 2 tijdsnelsten zich konden kwalificeren voor de finale op dag 2.
Er was Nick veel aan gelegen om de serie te winnen aangezien de deelnemers die zich op basis van hun tijd zouden kwalificeren voor de finale loten om de banen 1 en 2. Met de krappe bochten in Omnisport bepaald niet voordelig. Nick streed in de 3e serie met Jesper Arts en beslechtte die strijd uiteindelijk met 0.01s in zijn voordeel; zijn 48.31 betekende een verbetering van zijn persoonlijk record.  Dit was de tweede tijd van het deelnemersveld wat inhield dat hij samen met de nummer 1 zou loten om de snelste banen 5 en 6.
Hier de video link van de serie:  400m serie 3 met Nick Smidt en Jesper Arts
Nick startte in de finale opnieuw vanuit baan 6 en werd daar bij het ingaan van de 1e bocht voorbij gestreefd door topfavoriet Tony van Diepen. Volgens plan probeerde Nick vervolgens het gaatje zo klein mogelijk te houden wat heel goed lukte. Tony won de gouden medaille in een tijd van 46.99 en Nick het zilver in een uitstekend nieuw pb van 47.65. Jesper Arts won het brons in 47.93.

“Wat ben ik hier hier ontzettend blij mee glunderde Nick na afloop aan z’n colaatje van oor tot oor. Dit is een hele goede uitgangspositie om deelname op de 400m horden aan het EK 2018 in Berlijn in augustus a.s. af te dwingen. Ik wil daar echt staan en wat moois neer gaan zetten. De prestatie van vandaag geeft dat doel een enorme boost, aldus een uitgelaten Nick!”

De link naar de 400m finale race: 400m finale met Nick Smidt en Tony van Diepen

Op zaterdag kwam Roelf Bouwmeester ook uitstekend voor de dag op zijn 60m.
De bezetting op dit onderdeel was enorm sterk; het was heus sprintgeweld. Roelf hield zich in het veld uitstekend en wist na seriewinst in 6.90 in één van de 3 halve finales als tijdsnelste een finaleplek te bemachtigen. In de 2e halve finale startte Roelf tussen Churandy Martina en Hensley Paulina. Hij kon goed mee; Churandy won in 6.77, Hensley werd 2e in 6.79 en Roelf 3e in 6.84.
In de finale zelf ging het nog een tandje harder waarbij de nummers 1, 2 en 3 allen een tijd van 6.70 kregen en de doorslag voor het goud, zilver en brons lag op 0.01s  Roelf noteerde weer een tijd van 6.84 en behaalde daarmee een heel goede 7e plek. De filmpjes op het Sotra Hortas Track and Field you tube kanaal van halve finale en finale kun je hier zien:
60m halve finale met Roelf Bouwmeester, Churandy Martina en Hensley Paulina
60m finale met Roelf Bouwmeester

A-juniore Joyce Schumacher kwam uit op de 60m horden en deed dat netjes. Ze kwam in de 3e serie tot een 3e plaats in een tijd van 8.99. Een tijd die in een andere serie ook tot op 0.01 door een andere atlete werd gelopen en één van de twee atletes recht gaf op een startplek in de finale.
Uiteindelijk liet Joyce de loting voor wat het was om verdere schade aan een wat meer dan een gevoelige plek in haar bovenbeen te beperken. Mogelijk dat het verspringen de dag ervoor daar iets mee van doen had gehad, maar de bronzen medaille die ze daar in het seniorenveld met een sprong van 5.90 behaalde was het zeker meer dan waard geweest.
De 60m horden serie van Joyce zie je hier: 60m horden serie met Joyce Schumacher

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *