IFAM Oordegem: Opnieuw PR voor Maarten


Op 28 mei stond de International Flanders Athletics Meeting in Oordegem op het programma voor het sprint/hurdles Team Sotra. Een zeer breed veld en een erg hoog niveau. Goede concurrentie voor ons team.

Rens 28.05.16 IFAM oordegem

Maarten: “Het was gelukkig nu een keer een wedstrijd met goede omstandigheden. Het weer was ideaal. Ik liep om 12 uur met een mooi zonnetje en een temperatuur iets boven de twintig graden. Wel stond er iets tegenwind op het laatste rechte stuk, maar in mijn race had ik daar niet zo’n last van. Ik zat al even te azen op een hele snelle 47’er en keek met een schuin oog naar die 46 seconden. Helaas is dat nog niet gelukt. Ik liep in baan 8 en ben de hele race niemand tegen gekomen, dus moest ik alles op eigen kracht doen. Wel weer een persoonlijk record, dus ik kom met stapjes dichterbij. Ik liep 47,77 seconden. Toch hoopte ik al een wat grotere stap te zetten in Oordegem, maar met een mooie wedstrijd en mooi weer ben ik tevreden naar huis gegaan.”

Stef: “In Oordegem stond een erg mooi en sterk deelnemersveld klaar om de 400 meter horden te gaan lopen. Maar liefst 7 series. Ik begon de race goed en kon na de eerste twee tussenstukken met 14 passen omschakelen naar 15 passen. Hierbij kon ik goed de ontspanning houden. In de tweede bocht kon ik gaan versnellen en hier haalde ik veel mensen uit de serie in. Daar stond echter een harde tegenwind waar ik moeite mee had. Met meer springen dan lopen kon ik nog een laatste tussenstuk in 15 passen doen, dit was achteraf misschien een verkeerde keuze geweest. Ik verloor hier wel snelheid mee en moest me na de laatste horde weer in gang trekken. Uiteindelijk finishte ik in 52.98. Hier ben ik niet ontevreden mee, aangezien de wind het moeilijker maakte dan vorige week maar de tijd wel ongeveer gelijk was.”

Rens: “Zaterdag stond er weer een 400 meter horden op het programma, in Oordegem (België). Tijdens de warming up voelde het allemaal wel goed. De race zelf ging echter (weer) niet zoals gehoopt. Tot en met horde 7 (ongeveer 250 meter) liep alles goed. Daarna wilde ik nog meer aanzetten, maar dat deed ik door kleinere, snellere passen te maken. Hierdoor vergooide in mijn pas ritme, en ging het laatste stuk weer niet goed. Uiteindelijk liep ik een tijd van 56.6. Jammer om voor zulk soort races een halve dag in de auto te zitten.”

Arend-Jan: “Ook ik liep een 400m horden in Oordegem. De tegenstand was goed en het weer zat heel erg  mee. Toch lukte mij het opnieuw niet om te laten zien wat er in zit. Ik liep 56.46

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *