Joyce Schumacher 4e plaatsen op 100m horden en 200m op NK Junioren


Op het NK Junioren in Emmeloord is Joyce Schumacher (AV Flevo Delta) op de 100m horden 4e geworden. In de finale wist ze haar beste tijd van 14.40 (+0.6) op dit onderdeel te evenaren, maar daarmee kwam ze net 0.02s tekort voor de bronzen plak. Die had ze graag aan haar medaille verzameling toegevoegd.
Het was een enigszins lastige wedstrijd voor Joyce aangezien in het tijdschema haar andere favoriete onderdeel het verspringen (waarmee ze overigens mooi het zilver won met een goede sprong van 5.92) samenviel met de wedstrijd over de horden. Na haar derde vertesprong verliet ze dit onderdeel voor haar 100m horden serie waarin ze zich met een 2e plaats in een tijd van 14.55 (-0.2) plaatste voor de finale later op de dag.
De start van Joyce in de finale was zoals gebruikelijk prima waarna, zo bleek, het telkens meer aankwam op de laatste paar horden. Ondanks een uitstekende finishactie kwam ze uiteindelijk een fractie tekort voor het brons.
De finale 100m horden race van Joyce tref je hier: Joyce 4e 100m horden

Op zondag nam Joyce deel aan de 200m. Ze kwam daarop prima voor de dag. Via seriewinst plaatste ze zich voor de halve finale. Daarin liep ze naar een nieuw persoonlijk record van 25.63 (+1.8) waarmee ze zich als  tijd snelste wist te kwalificeren voor de finale. Ze haalde er daar alles uit wat er nog inzat en bereikte de 4e plek in een tijd van 25.52. Opnieuw sneller dan in de halve finale, maar nu gesteund door iets teveel rugwind (+2.3).
De finale 200m race zie je hier: Joyce 4e plaats 200m
Joyce maakt zich nu op voor het NK Senioren in Utrecht dat volgend weekend op Sportpark Maarschalkerweerd zal worden gehouden.
Op dag 3 van het NK op zondag neemt ze deel aan de 100m horden en het verspringen.
Ook op het NK Senioren in Utrecht alvast veel succes Joyce!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *