Knappe 6e plaats op 60m horden voor Joyce op het NK Indoor


Joyce Schumacher (AV 1923) heeft als 1e jaars neo een knappe 6e plaats behaald in de finale van de 60m horden tijdens het NK Indoor voor senioren op 22 en 23 februari in het Apeldoornse Omnisport.
Joyce begon haar NK op zaterdag met een 60m. Een opwarmer voor haar belangrijkste onderdeel dit weekend op de zondag, namelijk de 60m horden.
In de 1e serie van de 60m op zaterdag liet ze direct zien in goede vorm te steken. Ze werd 3e in een nieuw p.r. van 7.84. Met haar 3e plaats in de serie kwalificeerde ze zich rechtstreeks voor de halve finale. In de halve finale werd ze 5e in een tijd van 7.94.
Op zondag dus de 60m horden voor Joyce. Qua tijd stond Joyce als 9e genoteerd op de deelnemerslijst. Met plek voor 8 deelnemers in de finale dus een pittige klus om dat voor elkaar te krijgen. Vol vertrouwen ging Joyce in de 1e halve finale het startblok in. Een goede start zou haar goed van pas komen. Na het startschot, met inderdaad een goede start voor Joyce, bleek ze uitstekend mee te kunnen in het veld. Niet verrassend, Nadine Visser won in 8.22, wel verrassend een 2e plek voor Joyce in een nieuw pb van 8.50 en dus rechtstreekse plaatsing voor de finale! Top gedaan Joyce.
In de finale zelf verliep de race wat stroever, maar toch sleepte Joyce er opnieuw een goede 8.62 uit. Een 6e plek op haar eerste Senioren NK is een knappe prestatie Joyce. Eentje om trots op te zijn. Proficiat!
Jesse van Heijningen nam deel aan de 200m. Hij kwam uit in de 2e serie en liep daar, als 1e jaar A-junior, vanuit baan 2 een prima race. Hij werd 4e in 23.09s; z’n tweede tijd ooit. Netjes gedaan Jesse!
De pb races van Joyce op zowel de 60m als 60m horden als de 200m van Jesse vind je hier:Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *