Maarten 6e op 400m op EK U23 in Bydgoszcz !


Maarten heeft z’n EK deelname in de finale 400m met een uitstekende 6e plaats kunnen afsluiten.
Vlak voor de race stak een stevig windje de kop op waardoor het al met al een pittig rondje werd.
Het was een gemengd gezelschap dat aan de start verscheen met deelnemers uit Spanje, Italië, Engeland, Denemarken, Noorwegen, Slovenië, Polen en….in de persoon van Maarten vanuit the Netherlands.
Alles was er op gericht nog één keer alles op alles te zetten om nog 1 of 2 plekken te stijgen in de eindrangschikking. Maarten was met een 7e plaats in de halve finales in de eindronde gekomen.
Hij bleef ondanks de supersnelle opening van de sterke Noor Karsten Warholm in de baan voor hem goed zijn eigen race lopen. Bij het uitkomen van de laatste bocht vocht hij met de Spanjaard en de Pool om de plekken 6, 7 en 8. Maarten bleef de laatste meters goed door lopen en een goede finish actie bracht hem uiteindelijk naar een uitstekende 6e plaats in een tijd van 46.79.
Van plek 18 op de Europese ranglijst voor aanvang van het toernooi stijgen naar plek 6 is een hele fraaie score. Dan ook nog met een geweldig persoonlijk record van 46.33 in de halve finale kunnen afreizen naar Nederland kan niet anders dan een gevoel van veel voldoening en tevredenheid geven!
Meer dan top gedaan Maarten! Op naar je volgende internationale toernooi….

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *