Maarten hard op weg terug naar “oude” vorm nieuwe stijl !!


In september jl. hervatte 400m atleet Maarten Stuivenberg na z’n ziekteperiode bij Team Sotra weer volgens plan de trainingen. Na de uitslag “volledig genezen van teelbalkanker” in april jl. werd in september low profile met 3 trainingen per week begonnen aan de weg terug naar het niveau van juni/juli 2017. Toen was hij in het Poolse Bydgoszcz met een 6e plaats op de 400m en een persoonlijk record van 46.33 zeer succesvol op het EK <23. Vlak daarvoor al was er ook een fantastisch hoogtepunt. Toen liep Maarten met het Nederlands 4x400m team tijdens het EK voor landenteams in het Franse Villeneuve d’Asq het stokoude nationale record op dit onderdeel uit de boeken en bracht het op een tijd van 3.02.37.
Inmiddels is het december 2018 en heeft Maarten z’n oude trainingsritme van 6-8 trainingen per week weer goed op de rit. Niet alleen gaat het met het trainingsritme goed, ook de trainingen zelf verlopen op een paar kleine aanpassingen na alweer erg goed. Heel knap na zo’n korte tijd!
Aan de vooravond van een aanstaande trainingsstage in januari 2019 naar Zuid-Afrika blikt Maarten via een interview van hardloopnetwerk nog eens terug op het afgelopen, zware jaar door z’n ziekte maar kijkt hij ook vooruit naar komend outdoorseizoen 2019 en z’n plannen daarvoor.
Lees het interview via onderstaande link:

https://hardloopnetwerk.nl/maarten-stuivenberg/

 

 

de 4x400m nationaal recordhouders met  van links naar rechts: Terrence Agard, Bjorn Blauwhof, Maarten Stuivenberg en Lie Marvin Bonevacia

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *