Maarten Stuivenberg zet punt achter zijn topsportcarrière! 1


In een Sotra bijeenkomst, waarbij onder andere stil gestaan werd bij de gewonnen 400m horden zilveren medaille op het EK U23 door Nick Smidt (AAC ’61), maakte 400m atleet Maarten Stuivenberg (VAV) officieel bekend dat hij een punt heeft gezet achter zijn topsportcarrière. Een besluit dat Maarten, tevens teamlid van de Nationale 4x4x00m selectie, enkele weken geleden nam kwam toen door de onverwachtheid  bij een ieder, maar met name bij z’n vaste trainingsmaat Nick en trainer-coach Betty meer dan pittig binnen.
Immers Maarten leek na zijn ziekteperiode eind 2017 eerste helft 2018 weer uitstekend terug op weg naar zijn oude niveau van 2017. In dat jaar behaalde hij op de 400m een 6e plaats op het EK U23 en zette hij z’n pb neer van 46.33s. Ook maakte hij in dat jaar deel uit van het 4x400m estafetteteam dat het Nederlands Record wist te verbeteren naar een tijd van 3.02.37.
In mei jl. wist Maarten bij de Ter Specke Bokaal in Lisse alweer een uitstekende 47.39s op de klok te brengen en keek hij erg uit naar zijn deelname aan het 400m voorprogramma van de FBK Games op 9 juni jl. in Hengelo. 2 dagen daarvoor liep hij echter een lichte kuitblessure op die uiteindelijk zijn hele mindset en beleving van topsport op de kop zette. Het lukte niet meer om topsport als prioriteit nummer 1 te zien…. Mogelijk als gevolg van de ervaringen tijdens zijn ziekte wordt die plek nu ingenomen door z’n maatschappelijke toekomst. Zoals Maarten samengevat toelichtte “ik ga in september a.s. beginnen met een master, treed in het voorjaar 2020 in het huwelijk en betrek in dit verband in augustus a.s. een appartement met m’n vriendin. Ik wil daar graag m’n volle aandacht aan geven en met haar verder moois opbouwen. M’n besluit is wellicht rigoreus, maar dat is wel in lijn met hoe ik topsport heb ervaren en zie. Er is daarin geen ruimte voor consessies, dus bleef er niets anders over dan te stoppen”. Hij bedankte vervolgens een ieder met een persoonlijke attentie of bericht en meldde de Sotra tijd zeer waardevol te hebben gevonden, waarbij hij met name ook de samenwerking met trainer-coach Betty benadrukte en onderstreepte met een mooie foto van het EK <23 in Bydgoszcz 2017.

afscheid van een succesvolle samenwerking

Betty op haar beurt sprak nog eens haar grote bewondering uit voor de manier waarop Maarten destijds omging met zijn ziekte periode en zich ook, sinds september jl., een weg terug probeerde te knokken naar zijn oude niveau. “Je bent, zo zei ze, daarin een heel eind gekomen, maar laat het daar nu bij.  Dat dat voor mij niet had gehoeven is meer dan een open deur en zegt eigenlijk alles over de manier waarop ook ik onze samenwerking heb beleefd. Die was grandioos en uniek en daarvoor zeg ik je hartelijk dank”.
Maarten een gelukkige toekomst!


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Maarten Stuivenberg zet punt achter zijn topsportcarrière!

  • Gert Velthuizen

    Moeilijke beslissing, maar volgens mij weloverwogen en dus te respecteren. Maarten, BEDANKT. Heel veel plezier en geluk in je nieuwe status als echtgenoot en masterstudent en zo.