Mooi PR voor Nick Smidt op de geslaagde 2e SOTRA indoor


Op de 2e SOTRA indoor bleek dat Nick Smidt in topvorm is en dat hij vorig indoorseizoen waarin hij geblesseerd raakte helemaal gaat goed maken. Afgezien van Maarten die op het moment op trainingsstage in Zuid-Afrika is stonden alle SOTRA atleten aan de start van de 2e SOTRA indoor in Omnisport Apeldoorn. Hieronder hun ervaringen.

foto van Evert Woutersen Sportfotografie.

Nick: Vandaag stond er voor mij een 400m sprint op het programma bij de SOTRA Indoor. Nadat ik in de ochtend lekker had losgelopen begon ik om 18.00 aan mijn warming-up. Mijn spieren voelden goed en alles verliep heel soepel. Ik startte mijn serie lekker snel en kwam door in 22,74s. De bel klonk en dus nog 1 rondje te gaan. Op 300m sloeg het zuur zwaar toe. Ik finishte in 49,15s. Een nette tijd en tevens een PR. Voor nu lekker doorwerken naar het NK toe.

Roelf: De vierde wedstrijd van mijn seizoen de SOTRA Indoor in Omnisport. Ik voelde me top helemaal geen pijntjes of niks, bij de warming up gingen mijn startjes super alleen in de series ging het een stuk minder en rende 7.09. daarna door naar de finale. Hier had ik een stuk betere start maar trok hem niet door. Hier had ik een tijd van 7.02.

Arend-Jan:

foto van Evert Woutersen Sportfotografie.

Ik ben op het moment goed in vorm en na een matige start van het seizoen met 52.17 door een te trage eerste ronde wilde ik nu bij de SOTRA indoor laten zien dat het nog een stuk harder kan. Ik opende inderdaad een stuk sneller, maar na 300m en in de laatste bocht kreeg ik een klein tikje op mijn hamstring waardoor ik niet verder kon aanzetten en de race gewoon heb uitgelopen. Ik weet nog niet of er een scheurtje in zit, maar hopelijk sta ik over vier weken gewoon op het NK.

Melanie: Vijftien januari was het zo ver, mijn eerste wedstrijd in Sprint/Hurdles SOTRA tenue. Op het programma stonden de 60 en 200 meter. De warming-up begon ik lekker buiten in de sneeuw en eindigde ik binnen met een paar kleine valstartjes. Als eerste startte ik op de 60 meter. Ik had alleen een maand geleden een keer een 60 meter gedaan bij een onderlinge wedstrijd van av’34, dus het was allemaal nog even wennen zo’n korte afstand. De start ging best goed en kon ik mooi de techniek uit de trainingen toepassen. De snelheid zat er nog niet helemaal lekker in waardoor ik eindigde op een 8,21. Toch een goede tijd om het seizoen mee te beginnen.

Om kwart voor vier begon ik aan de warming-up voor mijn favoriete onderdeel: de 200 meter. Voor dit moment en waar ik vandaan kom stemt de 25,73 tot tevredenheid. De bochten liepen goed, zoals we in de trainingen hadden mee- en doorgenomen. Op het einde miste ik door  gemiste trainingen nog inhoud. Dit komt echter zeker goed! Over twee weken loop ik bij de PEC indoor de 400 meter.

Alle uitslagen:

60m series
foto van Evert Woutersen Sportfotografie.

 • Jurian: 7,31s
 • Roelf: 7,09s
 • Melanie: 8,21s

  foto van Evert Woutersen Sportfotografie.

60m finale

 • Jurian 7,30s
 • Roelf 7,02s

  foto van Evert Woutersen Sportfotografie.

200m

 • Melanie 25,73s

400m

 • Nick 49,15s
 • Arend-Jan 52,53s

 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *