Mooie prestaties van Jesse, Joyce en Do op T-Meeting in Tilburg


Het was druk met wedstrijden in het Pinksterweekend 2019.
Als gebruikelijk stond op maandag 10 juni de T-Meeting van AV Atilla weer op het programma.
De wedstrijd mag zich ieder jaar weer in een grote belangstelling verheugen en deze editie reisden onze zuiderburen ook eens naar ons in plaats van vaak andersom.
Dit jaar zat het de organisatie van de mooie Mondo baan ook qua weersomstandigheden weer eens lekker mee. Een prettige temperatuur en meewind, regelmatig wat teveel, maar als het meezat niet meer dan de +2.0. Dat leidde tot heel veel prestaties van een erg goed, hoog niveau.

Ook atleten van het sprint/horden team van Sotra gaven acte de présence op de wedstrijd in Tilburg.
A-junior Joyce Schumacher (AV 1923) beet het spits af van het programma met de 100m horden bij de vrouwen. Ze deed dat uitstekend. Ze won haar serie in een fraaie tijd van 13.90. Helaas was dit zo’n serie waar de wind met (4.3+) even vervelend teveel de hoek om kwam kijken. Desalniettemin overheerste vooral tevredenheid over het raceverloop van de wedstrijd. Technisch wordt het steeds beter en is er alle vertrouwen dat een tijd onder de 14s met legale wind er nog wel gaat komen. Joyce behaalde met haar prestatie de 4e plaats. Ook op ver was Joyce met sinds lange tijd met 1cm een 6m + sprong en een 4e plek goed op dreef.

Klik hier voor de 100m horden van Joyce: 100m horden Joyce Schumacher

Jesse van Heijningen (AV’34) deed het als JB tussen de mannen op de 200m ook erg goed.
Na wedstrijden waarin het vaak tegenwind was die de boventoon voerde zat het dit keer daarmee lekker mee. Echter, ook begint de verstouwde trainingsarbeid, een betere technische voorstelling van sprinten en het beter gericht zijn op eigen kunnen zijn vruchten af te werpen. Jesse won zijn serie 200m in een uitstekende 22.79 (+0.7); voor het eerst onder de 23s en een ruime verbetering van zijn persoonlijk record!

Klik hier voor de 200m van Jesse: 200m Jesse van Heijningen

Do Krol (AV’34) en Desi van Emmerik (AV Cialfo) stonden deze wedstrijd voor de eerste keer van het seizoen op de deelnemerslijst van de 400m. Een goeie snelheidstest voor hun beider favoriete afstand de 800m. Starten vanuit het blok in plaats van achter de lijn, gaf dus even een nieuwe dimensie. Desi baalde dan ook enorm van haar valse start waardoor ze haar wedstrijd niet eens kon beginnen….heel erg jammer Desi. Do doet wat ze nagenoeg iedere wedstrijd dit seizoen al doet; een ruim persoonlijk record lopen in een tijd van 63.11, ook al hield haar tevredenheid daarmee geen gelijke tred. “Ik vond dat ik harder had moeten starten, dan was het volgens mij sneller gegaan. Ik ga dat zeker nog een keer proberen” was haar overtuigende commentaar.

Klik hier voor de 400m van Do: 400m Do Krol

A.s. zaterdag starten beide dames weer op hun favoriete 800m tijdens de Next Generation Athletics in Nijmegen. Joyce verdedigt dan haar clubkleuren in de competitie a.s. zondag op de 100m en 100m horden evenals trouwens Do die dan een 1500m voor haar rekening neemt.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *