Nick 4e in Young Diamond League in Weltklasse Zürich


Op donderdag 30 augustus staat niet alleen één van de 2 finales van de Diamond League in Zürich op het programma. Ook diverse <20 en <23 atleten krijgen een kans om zich op het allergrootste atletiekpodium van de wereld met elkaar te meten.
Ook Nick Smidt werd begin augustus blij verrast met een uitnodiging om aan deze grote wedstrijd in het Letzi Stadion in Zürich mee te doen met de 400m horden.
Gretig nam hij de uitnodiging aan en paste hij z’n trainingsprogramma er op aan.
Echter jl. maandag leek het er niet op dat hij van start kon….
In een laatste horden training ter voorbereiding op de race in Zwitserland kwam hij flink ten val. Maar Nick zou Nick niet zijn om alles op alles te zetten er hoe dan ook toch bij te willen zijn. In nog zo’n jonge atleet carrière zijn dit kansen die je niet wil missen en hij al helemaal niet.
Zo goed en zo kwaad als het uiteindelijk ging maakte hij de keus om te starten.
En na deze “A” was er vrij snel na de start van de race de “B” wat helaas de constatering betekende “dit is ‘m niet en meer dan de race kost wat het kost uit willen lopen wordt het ook niet. Het lijf werkt niet genoeg mee”.
Een meer dan verdienstelijke 4e plek in 52.11 werd uiteindelijk het eindresultaat. Daarnaast bovendien een flinke dosis ervaring rijker zo in de allerlaatste meet van het seizoen.
Hoe dan ook, ook deze wedstrijd zal net als zijn deelname aan het EK in Berlijn een belangrijke bijdrage leveren om, na de vakantie, met grote motivatie te gaan beginnen aan het nieuwe atletiekseizoen 2018/2019.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *