Nick lid Europees Team in “De Match” en Road to Doha


Maandag 9 en dinsdag 10 september vindt in de Wit-Russische hoofdstad Minsk een primeur plaats op wedstrijd minnend atletiekgebied. Een team van Amerikaanse atleten en een Europees atletenteam neemt het dan tegen elkaar op onder de noemer “De Match”.
Nick heeft op de 400m horden een invitatie ontvangen en zal samen met Patryk Dobek (Polen), Ludy Vaillant (Frankrijk) en Chris McAlister (Groot-Brittannië) pogen de eer van het Europese team op dit onderdeel hoog te houden. Een mooie eer om uit te komen op deze eerste atletiekontmoeting tussen beide continenten.
“De Match” wordt gehouden in het Nationaal Olympisch Stadion “Dinamo” in Minsk en wordt door de organisatie als een laatste testmogelijkheid neergezet voor de WK in Doha van 27 september tot en met 6 oktober a.s. Na de finales van de beide Diamond League Finales onlangs in resp. Zürich en Brussel delen m.n. de allerbeste atleten deze opvatting niet allemaal. Zij zien de wedstrijd in de voorbereiding op het WK niet als ideaal en willen kansen op een toppositie op dit toernooi niet in de waagschaal stellen. Om die reden zag bijv. ook wereldranglijstaanvoerder op de 400m horden Karsten Warholm uit Noorwegen van deelname af. Ook de nummer 2, de Amerikaan Rai Benjamin, had geen trek in het evenement en zegde af.

Nick ziet de deelname aan de wedstrijd als opnieuw een uitgelezen kans om met de groten strijd te leveren en op dit niveau goede ervaring op te doen.  
Hij vertrekt maandag de 9e september naar Minsk en zal dinsdagavond 10 september omstreeks 20.00u in actie komen op z’n onderdeel.
Na terugkomst uit Minsk vertrekt Nick samen met trainer-coach Betty Hofmeijer op zondag 15 september naar het Turkse Belek voor een trainingsstage van 10 dagen.

Op woensdag 25 september staat dan de reis gepland naar Doha waar Nick op wedstrijddag 1 van het toernooi op vrijdagavond 27 september in actie zal komen voor de series van de 400m horden.
Op dag 2, zaterdag 28 september vinden de halve finales plaats, waarna, na een rustdag, de beste 8 atleten zullen strijden om de wereldtitel op maandag 30 september.

De Atletiek Unie heeft op haar website www.atletiek.nl een speciale WK Doha pagina aangemaakt met informatie over o.a. het tijdschema en de Nederlandse atleten die zullen meedoen.
Ook de website  https://iaafworldathleticschamps.com/doha2019/ geeft uitgebreid informatie over het evenement.

In de aanloop naar de deelname van Nick aan het WK was onlangs RTV Drenthe te gast tijdens een training in Apeldoorn. Zij maakten een korte reportage die via deze link is terug te zien: 

https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/151558/IJswater-moet-hordeloper-Nick-Smidt-redden-op-snikheet-WK

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *