Nick met overtuiging naar finale 400m horden EK U23


Na de series 400m horden was het na een nachtje goed slapen tijd voor Nick om met frisse moed te beginnen aan de volgende ronde van het toernooi. De halve finales werden onder aanzienlijk betere omstandigheden afgewerkt dan de series. Gewoon lekker weer met zon, een beetje wind en ca. 20o. De warming-up werkte Nick weer af in de prachtige indoorhal op de atletiekaccommodatie in Gävle.
Zelfde stramien, zelfde dingen doen, maar wel met het besef dat er vandaag goed volgens plan gelopen moest worden en improviseren niet aan de orde was. Overigens wel een uitstekende les om op zo’n toernooi te laten zien dat ook dat iets is dat je kunt. Meer en meer een complete 400m hordenatleet dus. In de tweede halve finale liep Nick een sterke race; tot horde 6 in 13-pas (1 meer dan normaal) en daarna uitlopen in 14-pas zonder daadwerkelijk tot op de bodem te hoeven gaan.
Dat leverde, gelet op beide halve finales, de 2e tijd over-all op, namelijk 50.05s. Vlak voor hem finishte de Duitser Constantin Preis als 1e in 50.03. Overigens de tijd van Nick was zijn tweede tijd ooit. De halve finale van Nick zie je hier: Nick na z’n halve finale 400m horden EK U23 met Constantin Preis

Op het you tube film kanaal Hortas Sotra Track and Field vind je veel meer sprint- en hordenopnames van het toernooi.
Morgen, 14 juli, staat om 17.15u de 400m horden finale op het programma met ook de andere Dutchie Ramsey Angela. Nick loopt in die finale vanuit baan 4.
Via een live-stream op https://www.european-athletics.org/ is de finale te volgen.
Dan is het op dit toernooi nog één keer “let’s go”!!

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *