Nick naar nieuw 400m pb op de FBK-Games!


Op zondag 9 juni  2019 vond in Hengelo de 38e editie van de Fanny Blankers Koen Games plaats.
Het was in Hengelo prima atletiekweer met een temperatuur van rond de 20o en weinig wind die de atleten op de sprint- en hordendisciplines in de kaart speelde. En natuurlijk zorgde het aanwezige publiek en een opzwepende commentator tijdens de wedstrijden voor een prima atletieksfeer om goede prestaties neer te zetten.
Voorafgaand aan het Internationale hoofdprogramma kwamen er veel nationale toppers in actie op de zgn. nationals op 100 en 400m voor zowel vrouwen als mannen.
Nick nam, na z’n reeks van goede prestaties op de 400m horden, ditmaal mee aan de 400m bij de mannen. Vanuit de lastige baan 8 liep Nick een prima race waarin een sterke tweede helft hem naar een goed eindresultaat bracht. Hij werd achter Terence Agard, die 1e werd in 46.50, fraai 2e in een nieuwe, persoonlijke besttijd van 47.18. “Prima voor de eerste keer, maar toch….,zo reageerde Nick na afloop op de vraag wat hij ervan vond, had ik eigenlijk graag onder die 47.00 gewild. Ik voel dat  dat best kan. Maar eens kijken of er ergens in m’n programma nog een keer ruimte is om nog een keer voor dit onderdeel te kiezen. Nu ga ik me echter eerst voorbereiden op een 400m horden in Genève a.s. zaterdag. Daar heb ik alweer veel zin in, aldus de altijd gretige Nick”.

De race van Nick zie je hier: 400m Mannen Nationals FBK Games 2019, baan 8 Nick Smidt
Andere races van de nationals en ook het hoofdprogramma via je op de afspeellijst 2019 FBK Games Hengelo op het you tube kanaal van Hortas Sotra Track and Field.

Helaas kon teammaat Maarten Stuivenberg niet starten; hij liep in de laatste voorbereidende training een lichte kuitblessure op. Hij had zich dolgraag willen meten in het 400m veld tussen gegadigden voor een plek in het 4x400m team bij de mannen.
“Ik baal er echt enorm van dat dit juist nu, in de aanloop naar de laatste en mooiste wedstrijd van m’n eerste wedstrijdblok, moest gebeuren. Er zit niks anders op dan accepteren, de trainingen weer oppakken en toewerken naar de volgende piek van wedstrijdblok twee, de NK eind juli!.

De FBK Games hebben van de Internationale Atletiek Federatie (IAAF) het predicaat World Challenge Meeting; na de Diamond League wedstrijden de grootste in formaat.
Op wedstrijden als in Hengelo kunnen, naast de gebruikelijke manier van het behalen van een limiet, ook (veel) punten worden gescoord door de positie in het veld en de puntenscore door de behaalde prestatie zelf. Via een bepaalde systematiek worden deze punten verwerkt en resulterend in een (dynamische) positie op de Worldranking List. Vanaf 2020, d.w.z. de Olympische Spelen in Tokio, geeft een bepaalde positie op deze lijst (voor Nederland vanaf plek 32 t/m 42) ook toegang tot deelname aan de grote toernooien.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *