Nick niet door naar halve finale 400m horden in Doha


Na een goede warming-up in de indoorlocatie met ook airconditioning stond Nick op vrijdag 27 september om 20.49u in het gekoelde Khalifa stadion in baan 7 klaar voor zijn serie 400m horden.
Een plek bij de eerste 4 betekende automatische kwalificatie voor één van de drie halve finales.
Nick had van de 8 deelnemende atleten de 6e tijd in deze 3e serie en wist dus dat het een pittige, maar zeker geen onmogelijke klus zou worden om een ronde verder te komen. Via 4 tijdsnelsten was er nog de indirecte route naar de volgende ronde.
Met de baanindeling was hij content evenals met de snelle atleten die voor hem zaten in baan 8 en 9 resp. de nummer 3 van de wereldranglijst en plaatselijke favoriet Abderrahman Samba en de Amerikaan T.J. Holmes met beste seizoentijden van resp. 47.27 en 48.58. Ruimschoots sneller dus dan het pb van Nick met 49.28. In baan 2 startte verder nog een atleet met ook een tijd van onder de 49s nl. de Japanner Takatoshi Abe met 48.80 achter z’n naam.
Na een goede start en eerste 2 horden liep Nick de volgende 2 horden goed mee op met Samba die vervolgens logischerwijs flink bij hem wegliep. Halverwege de bocht werd Nick goed duidelijk dat er wat moest gebeuren om kans te blijven maken op de volgende ronde. Hij begon aan een opmars richting de nummer 1 van het EK <23 de Fransman Wilfried Happio en de Zwitser Karim Hussein.  Die opmars sneed hout; beide atleten bleef hij voor maar plek 5 in een eindtijd van 50.54 bleek uiteindelijk helaas 0.2s te traag voor een plek in de halve finale. Tevredenheid over de inhaalrace, was er bij Nick en coach, maar toch ook een onbevredigend gevoel over het missen van de volgende ronde en matige eindtijd zonder dat daar op dat moment een duidelijk aanwijsbare reden voor was. Het ging  en voelde toch snel…..zo vertelde hij ook voor de NOS-camera (link hier: https://nos.nl/artikel/2303596-burnet-op-wk-naar-halve-finales-100-m-heymans-en-smidt-klaar.html

Uit filmbeelden van de biomechanicus van het Nederlands Team (zie link: https://youtu.be/44AMaE5kfvE , bleek echter dat bij de horden 3 t/m 6 toch telkens wat tijd was blijven liggen. Ruimschoots meer dan de benodigde 0.2s voor de halve finale. Enerzijds bevestigend dat het halen van de volgende ronde goed mogelijk was geweest, anderzijds zuur omdat die tijd daar was blijven liggen.
Nog eens een paar dagen later overheerste overall samenvattend uiteindelijk toch vooral de gretigheid en de positiviteit over z’n eigen niveau:  “met weer een seizoen meer aan training in de benen en deze wijze les zit ik er op het volgende toernooi in Tokyo gewoon bij”!!!  aldus Nick.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *