Nick prolongeert Nationale Titel 400m horden in Den Haag


Op donderdag 25 juli startte in Den Haag het Asics NK Atletiek met het verspringen in de stad. De 3 dagen erna ging het atletiekfeest door op de atletiek- en thuisaccommodatie van Haag Atletiek aan de Laan van Poot. Vooral op dag 1 tijdens het verspringen was het bijzonder warm en werd er in ons land  voor de tweede dag op rij een temperatuur van meer dan 40o gemeten.
De dagen erna kwam er verkoeling en met name op de slotdag van het toernooi op zondag werden nauwelijks nog temperaturen van 20o bereikt. De wind was gedurende het gehele weekend met name de sprinters niet gunstig gezind; veelal hadden zij namelijk de wind tegen.
Nick Smidt van AAC’61 maakte zijn favorietenrol op de 400m horden na zijn wervelende zilveren finale race op de het EK U23 waar. Hij wist zijn nationale titel eenvoudig te prolongeren alhoewel hij  zich er in de finale zeker niet met een Jantje van Leiden afmaakte. In één van de 3 series op vrijdag deed Nick het rustig aan en liep hij naar de winst in een tijd van 53.44. Een dag later stond de finale gepland die hij vanuit baan 6 liep. In baan 8 startte meerkamper Pieter Braun, waarvan mogelijk nog enige tegenstand viel te duchten. Na de start achterhaalde Nick, Pieter echter al vlot waardoor hij zich volledig kon richten op z’n eigen racedoel “heel snel openen en dan kijken hoe dat zou uitpakken”. Tot en met horde 4 was Nick rapper dan in zijn pb race in Gävle Zweden. Tot en met horde 8 liepen de tussentijden van de beide races parallel, maar daarna was het alle zeilen bijzetten….. De koek was op en uiteindelijk verscheen een eindtijd van 50.77 op de klok. Een hele nuttig race en uiteraard voor de tweede maal een mooie nationale titel op zak. “En daar ben ik ontzettend blij mee, zo liet hij het publiek in Den Haag, in een interview weten”!
Ook de NOS zond direct na de race een interview met de kersverse kampioen uit. Dat interview valt hier te bezien  interview Nick Smidt na afloop NK 400m horden en zijn winnende race vind je hier NK 400m horden finale
A.s. weekend op zaterdag 3 augustus neemt Nick deel aan de Citius Meeting in Bern in Zwitserland (zie voor meer info: www.citius-meeting.ch )  en voor het weekend van 9 tot en met 11 augustus heeft hij van de Atletiek Unie inmiddels een uitnodiging op zak voor de EK Landenontmoeting in Sandnes in Noorwegen. Nick staat voor die ontmoeting individueel genoteerd voor deelname aan de 400m horden en maakt hij deel uit van de 4x400m estafette selectie. Voor nadere info over de landenwedstrijd in Sandnes klik je hier: https://www.sandnes2019.no/?lang=en
Dan verder met het NK verslag:
A juniore Joyce Schumacher (AV 1923) ging op zondag van start op de 100m horden. Ze liep een prima race in de serie. Ze werd daarin 4e in een tijd van 14.24 (+ 0.3) en dat was voldoende om als tijdsnelste de finale te bereiken. In de finale zelf liep ze, door een slechte aanloop naar de eerste horde, van begin af aan achter de feiten aan. Ze werd uiteindelijk 7e in een tijd van 14.60 (-0.9).
Do Krol (AV’34) kon vrijdag als reserve op de 800m helaas niet van start op haar favoriete afstand. Dat mocht ze zaterdag wel op de 1500m en dat deed ze met verve! Ze wist haar persoonlijk record in een serie, waarin ze in een slotgroepje veel kopwerk deed, met maar liefst meer dan 4 seconden te verbeteren en bracht het op een tijd van 4.47.45.

Do Krol nieuw pb op de 1500m

B-juniore Desi van Emmerik (AV Cialfo) kwam vrijdag wel uit op de 800m en deed daar goede ervaring op tussen de senioren. Na haar ruime, ronde kopwerk werd er na zo’n 500m flink versneld. In deze versnelling kon ze niet mee. De laatste 100m kreeg ze wel weer meer aansluiting, maar helaas leverde dat geen positieverbetering meer op. Ze werd 8e in een tijd van 2.20.13.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *