Nick prolongeert NK titel op 400m horden, Joyce 7e in 100m horden finale


Sportpark Maarschalkerweerd in Utrecht was de locatie waar dit Coronajaar 2020 de gezamenlijke atletiekverenigingen in Utrecht de organisatie van het NK Senioren voor hun rekening namen.
Met de nodige beperkingen met o.a. uiteraard de 1.5m regel, geen publiek en aangepaste prijsuitreikingen waren de atleten door de bank genomen erg blij met dit belangrijkste meetmoment van het jaar op nationaal niveau.

400m hordenatleet Nick Smidt (AAC ’61) begon zijn toernooi op zaterdag met het lopen van series.
In serie 1 van drie kwalificeerde hij zich vanuit baan 6 met winst in een tijd van 53.83s eenvoudig voor de finale. Vooraf was duidelijk dat er ook in de finale van enige concurrentie helaas nauwelijks sprake was, maar juist dan blijft een goede focus op een goede uitvoering van de race van groot belang. Een foutje op de horden is snel gemaakt en kan grote gevolgen hebben. Dus begon Nick de finale als altijd met de juiste instelling en goede concentratie aan z’n NK finale. Net als in de series startte hij vanuit baan 6. De wind stond duidelijk anders dan in de series en wel dusdanig dat hij al na horde 3 de overstap naar 14-passen maakte. Geroutineerd gaf hij de wedstrijd een vervolg in dat pasritme om vervolgens met ruime voorsprong in een tijd van 51.12s opnieuw de nationale titel op zijn naam te schrijven. Een prolongatie van z’n titel en inmiddels z’n 3e op rij; een hattrick!
De titel stemde tot tevredenheid, ook al had hij liever een ander race verloop gezien. Proficiat Nick!
Joyce Schumacher (AV 1923) verraste de concurrentie op dag 1 met een bronzen medaille op ver met een pb van 6.06; een fraaie prestatie! Op dag 2 stond de 100m horden voor Joyce op het programma. De concurrentie was met namen als die van Sharona Bakker, Zoë Sydney, Eefje Boons en natuurlijk Nadine Visser meer dan stevig te noemen, maar Joyce begon met een eigen duidelijk en mooi doel aan de series. Namelijk als de nummer 10 op de deelnemerslijst een finaleplek scoren en in de finale zelf nog een paar plekken willen stijgen!
Joyce startte in serie 2 met Nadine, Zoë en ook sterke meerkampster Nadine Broersen. Na een valse start zonder gevolgen volgde een nieuwe poging. Deze tweede start verliep goed; helaas verslikte Nadine Broersen zich in één van de eerste horden en staakte de strijd. Dat maakte dat Joyce na Nadine en Zoë 3e werd in de serie in een tijd van 14.02 (+1.4). In de eindklassering betekende dat plek 7 en derhalve goed voor een stek in de finale. Doel 1 gehaald!
Doel 2, goed scoren in de finale, lukte tot ca. horde 6 prima. Daarna ontbrak het haar net teveel aan goede energie om de race ook met power te besluiten.  Het bleef een 7e plaats in een tijd van 14.17 (+0.9). Desalniettemin kan ook Joyce met vooral een positief gevoel op dit bijzondere NK terugblikken.


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *