Nick sluit seizoen af met Diamond League in Rome


Een mooiere afsluiting van het Coronaseizoen 2020 had 400m horden atleet Nick Smidt zich een aantal maanden terug niet kunnen wensen. Ooit starten in een Diamond League is voor een ambitieuze atleet als hij één van de mooiste doelen die een atleet zich kan stellen. Dat doel werd dus donderdag 17 september jl. realiteit. Het 40e Golden Gala Pietro Mennea in Rome dat in 1980 voor het eerst werd georganiseerd maakt vanaf de start van de Golden League in 1998, en in 2010 omgedoopt tot de Diamond League, deel uit van dit internationale wedstrijdcircuit op het hoogste niveau.
Als klap op de vuurpijl ging in het Olympisch Stadion bovendien ook het Noorse 400m horden fenomeen Karsten Warholm van start; de eerste, en als het aan Nick ligt, zeker niet de laatste keer dat dit gebeurd. De oppermachtige Noor schreef ook in Rome met groots machtsvertoon de wedstrijd op z’n nam en verbrak met zijn 47.08 opnieuw een stadionrecord. De Fransman Ludvy Vaillant bleef met een sb van 48.69 en 2e plek nog het dichtst in de buurt van de winnaar. Direct achter Vaillant finishte de Est Rasmus Mägi als 3e. Ook hij scoorde met 48.72 een sb en liep voor het eerst dit seizoen een sub 49’er. En Nick…heel graag had hij zich meer vooraan in de strijd willen mengen, maar kreeg dat helaas niet voor elkaar. Een wat sputterende achillespees had de afgelopen weken z’n reguliere trainingsritme verstoord waardoor hij genoegen moest nemen met een tijd van 50.61 en een 8e plaats. “Het is helaas niet anders” was Nick z’n relaas om te vervolgen met “niet gelukt dus een goede prestatie neer te zetten, maar de bijzondere ervaring om hier dolgraag bij te willen zijn heb ik wèl op zak. En samen met m’n overwinning bij de Paavo Nurmi Games, een aantal andere buitenlandse wedstrijden die goed gingen en natuurlijk ook voor de 3e keer op rij het winnen van de nationale senioren titel op rij geeft me nog niet zo’n verkeerd gevoel over dit gekke seizoen”.
Prima gedaan en samengevat Nick! Nu eerst vakantie, uitrusten, herstellen, de boel goed op de rit zetten en dan hopelijk in 2021 wèl het doorgaan van de OS in Tokyo met jou als deelnemer!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *