Nick Smidt klaar voor EK in Berlijn!


400m horden atleet Nick Smidt maakt deel uit van de Nationale Selectie voor deelname aan het Europees Kampioenschap in Berlijn.
Nick vliegt a.s. zaterdag met een deel van het 45 koppige atletenteam vanaf het Amsterdamse Schiphol naar Berlijn. Het EK begint op maandag 6 en duurt tot en met zondag 12 augustus. De wedstrijden worden gehouden in het historische Olympia Stadion. Het is dit stadion waarin in 2009 de Wereld Kampioenschappen Atletiek werden gehouden en door Usain Bolt de onwaarschijnlijk snelle wereldrecords werden gevestigd van 9.58s op de 100m en 19.19s op de 200m.

De 21 jarige, jonge atleet Nick komt direct al a.s. maandag om 18.05 uur voor zijn serie 400m horden in actie. De beste 12 deelnemende atleten hebben zich al automatisch gekwalificeerd voor deelname aan 3 halve finales op de dinsdag. Vanuit de series met 26 deelnemers zullen nog eens 12 atleten toegevoegd worden aan deze 3 halve finales. Dat wordt een heus gevecht aangezien de beste seizoentijden van zo’n 18 atleten binnen een krappe seconde van elkaar liggen.
Na zijn kwalificatie in Luik op 18 juli jl. heeft Nick zich de laatste weken goed kunnen voorbereiden op het toernooi en steekt hij in uitstekende vorm. Er is hem veel aan gelegen goed voor de dag te komen en hij zal dan ook alles op alles zetten om de halve finales te bereiken.
Donderdag jl. deed Nick een laatste snelheidstraining met trainingsmaten Maarten Stuivenberg en Freek Weijman. Ze wensten hem net als wij veel succes in z’n eerste seniorentoernooi!

Alle uitslagen kun je volgen op:

http://www.european-athletics.org/competitions/european-athletics-championships/2018/schedules-results/day=2018-08-06/

Op www.atletiek.nl vind je een aparte tab met alles over het EK Berlijn waaronder de tijdstippen van optreden van alle Nederlandse atleten.

Ook de NOS besteedt op tv dagelijks uitgebreid aandacht aan de Atletiek Kampioenschappen in Berlijn samen met andere Europese Kampioenschappen in sporten als o.a. turnen, zwemmen en baanwielrennen, die allen in het Britse Glasgow plaatsvinden.

En verder uiteraard veel activiteit op social media als twitter, face book en instagram van o.a. @TopatletiekLive @AtletiekLive en…..veel deelnemende atleten zelf

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *