Nick Smidt Nederlands Kampioen 400m horden 2018! 1


Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen in Utrecht van donderdag 21 tot en met zondag 24 juni 2018 heeft Nick Smidt (AAC ’61) de Nederlandse titel op de 400m horden gewonnen.
Na eenvoudige serie winst op vrijdag in een tijd van 53.01 stond op de zaterdag de finale van deze geweldig mooie atletiekdiscipline op het programma. Een onderdeel voor bikkels! Nick had in de atleet van PH uit Vught Jesper Arts een voorname concurrent. Het werd een mooie strijd die tot de laatste twee horden gelijk opging. Toen nam Nick afstand met een sterk en krachtig eindschot en won hij z’n eerste nationale senioren titel. Hij deed dat in een prima tijd van 51.10.
“Ik ben heel blij met m’n kampioenschap, vertelde Nick, direct na de wedstrijd. Dit is een mooie stap richting de EK in Berlijn. Dat blijft m’n hoofddoel van dit seizoen. Ik heb nog 0.35s nodig om daarmee te voldoen aan de B-limiet van 50.70. Dat heb ik zeker weten in de benen. Het wordt nu een kwestie van een paar goede wedstrijden vinden, maar eerst ff een dagje lekker genieten van m’n eerste, Nederlandse seniorentitel”.
Nick’s race is te zien via deze link: 400m horden NK Finale Utrecht 2018

Op zondag kwam Joyce Schumacher (AV Flevo Delta) in actie op de 100m horden en het verspringen. Het was niet de dag van Joyce. Op de 100m horden eindigde ze in de 3e halve finale als 4e in 14.90 (-2.1). Daarmee noteerde ze de 10e tijd en dat was derhalve niet genoeg om in de finale te kunnen starten. “Van begin af aan zat ik er niet goed in. Daar waar ik normaal gesproken goed mee ben met de start lukte dat vandaag niet. Ik miste de juiste power”. Op haar andere favoriete onderdeel het verspringen ging het ook niet zoals Joyce graag had gezien. Ze verliet met een op zich goede 5e plaats maar met een matige 5.76 en helaas een pijnlijke enkel het wedstrijd terrein.
De horden race van Joyce met Eefje Boons als winnares vindt je via deze link: 100m horden vrouwen, 3e halve finale Joyce Schumacher 4e

eerbetoon aan Dick Bruna; Nijntje voor alle Nederlands Kampioenen!


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Nick Smidt Nederlands Kampioen 400m horden 2018!