Nick Smidt relaxed maar gebrand voor WK 400m horden ronde 1 in Doha


Met nog een vol etmaal te gaan staat voor Nick Smidt op vrijdag 27 september om 19.51u Nederlandse tijd het WK debuut voor de deur. Relaxed, maar gelijktijdig ook super gebrand op een goed resultaat liet hij de WK een dag voor z’n debuut met een komen en gaan van allerlei nationaliteiten en activiteiten rustig over zich heen komen.

Nick begint relaxed, maar gebrand aan z’n WK debuut in Doha

Na een geslaagde voorbereidende trainingsstage in Belek (Turkije) vertrok Nick gisterochtend samen met trainer-coach Betty Hofmeijer en een deel van de andere Nederlandse atleten met begeleiding vanuit Alanya naar Doha. Na een prima reis nam de ploeg z’n intrek in het Ezdan Hotel in Doha. Over de faciliteiten waren de meeste atleten verre van lyrisch, maar het is wat het is en juist nu gewoon doen wat je doen moet is waar het om draait. Natuurlijk is de warmte ook een belangrijk aandachtspunt om te handelen; vandaag was het bijv. 38o maar door de luchtvochtigheid was er een gevoelstemperatuur van zo’n 10o warmer. Vooral binnen blijven was het devies en zo gezegd zo gedaan. Niet meer dan wat fietsen en vormspanningsoefeningen doen in de fitness ruimte werd het uiteindelijke programma. Er werd afgezien van het doen van nog wat loopjes op de Trainingslocatie nabij het hotel.
De serie indeling is inmiddels ook bekend. Nick start in serie 3 vanuit baan 7. Met name de 4 buitenste banen zijn sterk bezet waarbij plaatselijke favoriet Abdrrahman Samba als de nummer 3 van de wereldranglijst de beste papieren heeft. De beste 4 atleten van in totaal 5 series plaatsen zich samen met 4 tijdsnelsten voor 3 semi-finales op de zaterdag. 
(Zie hier de link naar de onderdelen en serie-indelingen voor dag 1 van het WK: https://www.iaaf.org/competitions/iaaf-world-championships/iaaf-world-athletics-championships-doha-2019-6033/timetable/byday )

Of Nick daar bij is, is nu nog een vraag, maar morgen een weet. Hij zal in het indrukwekkende Khalifa Stadion in ieder geval alles op alles zetten om zich voor de volgende 400m horden rondes te plaatsen.
Heel veel succes Nick!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *