Nick Smidt wint 400m horden op de Léon Buyle Meeting in Oordegem


Na z’n uitval in de Harry Schulting Games begin mei jl. heeft Nick Smidt op de 400m horden een goede rentree gemaakt in de Putbos Léon Buyle Meeting in Oordegem op zaterdag 2 juni jl.
Na de IFAM Meeting van een week terug opnieuw een uitstekende wedstrijd bij onze zuiderburen;  dat wil zeggen een goede combinatie tussen een prima niveau en een grote deelname.
Nick was ingedeeld in de 2e serie die hij met overmacht wist te winnen in een tijd van 51.05.
Voor het eerst liet hij in deze wedstrijd zien dat z’n toekomst ligt in het 13-pas ritme. De eerste 4 horden overbrugde hij in dat pasritme. Hieronder is de video van zijn race te zien. Op het you tube kanaal van Hortas Sotra Track and Field zijn meerdere video’s van het voorprogramma te vinden.

400m horden atleet Nick Smidt op weg naar de eindoverwinning in Oordegem

Aangezien de 1e serie door de Algerijn Miloud Rahmani gewonnen werd in 51.27 en de 3e serie door de Brit Efekemo Okoro in 51.36 en er ook in serie 4 niet sneller werd gelopen dan 54.20 was de eindoverwinning voor Nick.
De volgende wedstrijdstop van Nick is op zaterdag 9 juni in Genève. Daar doet hij op z’n favoriete afstand mee aan de wedstrijd van het EAP Circuit op het Nationaal Sport Centrum aldaar.
Nick ontmoet daar een sterk deelnemersveld met onder andere 8 atleten met een personal best van onder de 50sec.
Meer informatie over de wedstrijd is te vinden via het webadres http://www.atleticageneve.ch/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *