NK Indoor Junioren: 6e plaats Debbie


In het weekend van 28 februari-1 maart vond het NK Junioren plaats. Debbie Baltes (MA) en Jurian van Lohuizen (JB) deden beiden mee op de 60 meter, waar Debbie uiteindelijk een 6e plaats behaalde. Haar persoonlijke wedstrijdverslag lees je hier:

Debbie na haar valse start in Apeldoorn. (Foto: Coen Schilderman)

Foto: Coen Schilderman

Na vorige week bij het NK senioren alweer een valse start te hebben gehad was ik er nu op gebrand om goed te lopen. Het zou een lange dag worden dus ik had me al goed voorbereid op wat ik tussendoor wilde gaan doen qua eten e.d.

De series waren ’s ochtends al om 11 uur dus ik mocht al lekker vroeg aan de bak. Na lekker te hebben ingelopen was ik helemaal klaar voor de series. Betty had tijdens het inlopen nog tegen me gezegd dat ik voordat ik het blok inging rustig moest blijven en zodra ik in het blok zat alleen maar moest wachten op het startschot.

Ik zat in serie 3 dus ik hoefde gelukkig niet zo lang in de callroom te wachten.  Toen ik eenmaal op de baan was, was ik ontzettend zenuwachtig. Ik had het afgelopen seizoen al twee keer een valse start gehad, maar ik wilde hier gewoon laten zien wat ik kan. Eenmaal na het startschot was ik meteen goed weg. De eerste 30 meters gingen best lekker, maar daarna verkrampte ik en kon ik niet meer lekker doorlopen. Ik finishte als tweede in 8.09 sec.  Ik was in ieder geval door naar de halve finale.

Na bijna 4 uur te hebben gewacht kon ik weer in gaan lopen voor de halve finale. Ik was na de series nog even los gemasseerd dus alles voelde lekker aan.

Ik zat direct in de eerste serie in baan 8. Ik was een stuk minder zenuwachtig dan in de series en had het gevoel dat dit wel eens een goede tijd kon worden. Na het eerste startschot werden we pas na 30 meter teruggeschoten terwijl er geen valse start was. Dit vond ik erg frustrerend. Helemaal omdat mijn start toen lekker scherp was. Na de tweede keer starten was mijn start  niet heel scherp. Ik kwam pas de laatste 30 meter op gang en finishte in een tijd van 7.95 sec. Ik was blij dat ik in ieder geval beter had gelopen dan in de series, maar ik was 5e geworden en was er dus al vanuit gegaan dat ik de finale niet had gehaald. Later hoorde ik van Betty dat ik als tijd snelste voor de finale was geplaatst en ik was hier uiteraard wel blij mee.

Na 3 uur te hebben gewacht kon ik me gaan voorbereiden op de finale. Veel voorbereiding had ik niet gedaan. Alleen wat rekken en aantal versnellingen en een paar startjes. Ik was er klaar voor om in de finale te gaan knallen.

Ik was best relaxt voor de start en had zin om te lopen.  Eenmaal aan de start was ik toch wel een klein beetje gespannen. Mijn start was goed en de eerste 30 meter kon in lekker  door versnellen. Daarna verkrampte ik en ik werd 6e in 8.06 sec. Niet helemaal tevreden met dit resultaat, maar ik ben er nu klaar voor om aan het outdoor seizoen te werken.”

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *