NK indoor: PR voor Maarten


Zaterdag 21 en zondag 22 februari vond het NK Indoor Senioren plaats in Omnisport. Twee atleten van Sprint/Hurdles Team SOTRA stonden aan de start: Maarten Stuivenberg en Debbie Baltes.

Maarten Stuivenberg had  in de opmaat naar de NK indoor niet een ideale voorbereiding gehad. Het verliep heel voorspoedig totdat Maarten ziek werd anderhalve week voor de NK indoor. Na een weekje uitzieken kon Maarten toch verschijnen op de NK, maar koos ervoor in overleg met Betty alleen de 400m te lopen en de 200m te laten schieten.

Maarten kwam door die keuze uiteindelijk alleen op zaterdag in actie in de series van de 400m. “Ondanks de allesbehalve ideale voorbereiding, voelde ik mij best wel fit en wilde het ziek zijn niet in de weg laten staan van een goede prestatie. Met het behaalde resultaat was ik tevreden, omdat ik mijn PR wist aan te scherpen van 50.54 sec. naar 50.19 sec. Helaas voelde de race niet goed aan. Ik verzuurde sneller dan normaal en ik zakte helemaal  in bij de tweede ronde.’’ Maarten kon de ontspanning niet vasthouden tijdens het lopen, maar wist ondanks de mindere race wel een goed resultaat neer te zetten. De grens van 50 seconden, die Maarten wil doorbreken, moet nog even wachten op het outdoorseizoen.

Debbie Baltes maakte haar opwachting bij de 60 meter. Afgelopen weken had ze extra geoefend op het starten en met de warming-up voelde alles goed. “Ik was niet heel erg zenuwachtig, maar had wel wat gezonde spanning. Eenmaal in de callroom begonnen de zenuwen wel wat meer te komen. Ik zat in serie 4 dus moest nog even wachten. Gelukkig gingen ze er snel doorheen en was ik zo aan de beurt.

Eenmaal op de baan was ik helemaal gefocust, en ik voelde dat dit weleens een goede tijd kon worden. Helaas was dit niet het geval. Eenmaal in het startblok zat ik lekker en goed op spanning. Maar helaas weer een valse start! Ik baalde hier echt flink van. Helemaal omdat ik gewoon wist dat ik er klaar voor was. Erg jammer en heel zuur, maar ik ga weer door en ga op het NK Junioren voor een beter resultaat!”

Debbie na haar valse start in Apeldoorn. (Foto: Coen Schilderman)

Foto: Coen Schilderman

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *