NK senioren: finaleplaatsen voor Spierenburg en Van Petersen 2


Afgelopen weekend vond het NK senioren plaats, voor de meeste senioren het hoogtepunt van het jaar, voor sommige junioren een mooi extraatje na het NK junioren. Van SH Team SOTRA deden Arend-Jan Spierenburg (400m horden), Nancy van Petersen (100m horden) en Debbie Baltes (100m) mee.

Arend-Jan, Nederlands kampioen op de 400m horden bij de Junioren maakte zijn debuut bij de senioren. Zijn doel: De finale halen en een nieuw PR lopen. Beide doelen werden al in de series al bereikt. Hij werd derde in zijn serie in een klein nieuw PR van 54.77, maar de race zelf kon nog een stuk beter. Als tijdsnelste mocht hij door naar de finale. Op zondag was om 12.10 de finale. Arend-Jan mocht vanuit baan 1 starten, niet de meest ideale baan, maar een goede positie om in te lopen op anderen. De finale leverde geen PR op maar wel een 5e plek. Een mooie prestatie als junior tussen de grote mannen zoals Nuytinck (brons), Sintnicolaas (zilver) en Elsworth (goud)!

IMG_0421

Nancy kwam uit op haar favoriete onderdeel, de 100m horden. In de series kwam ze tot 14.52 en plaatste zich hiermee als tijdsnelste voor de finale, waar ze met 14.56 (-1.0) 8e werd. Na een moeilijke periode een prestatie om zeker trots op te zijn! Dit was ook Nancy’s laatste wedstrijd als SOTRA atlete, Team SOTRA wenst haar alvast heel veel succes en plezier in haar nieuwe groep bij Michel Knobbe.

1012365_498198876915730_569856991_n

Nieuw SOTRA lid Debbie heeft de afgelopen weken al een paar keer met de groep meegetraind, en liep op het NK senioren de 100 meter. Als eerstejaars A-juniore was het NK junioren het belangrijkst en is dit een leuke extra. Debbie hoefde niet te lopen in de voorrondes en mocht meteen door naar de halve finales. Tijdens een flinke regenbui werd ze 6e in haar halve finale in 12.42 (+0.9), wat niet genoeg was voor de finale.

debbie nk


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “NK senioren: finaleplaatsen voor Spierenburg en Van Petersen