NK Teams en derde competitieronde


Het weekend van 6-7 juni stond in het teken van de laatste competitieronde, met op zaterdag het NK Teams in Vught en op zondag de 1e t/m 3e divisies. Jurian en Matthieu mochten op het NK Teams voor AV ’34 hun steentje bijdragen. In de eerste divisie in Zoetermeer kwam Marije voor AV ’34 in actie terwijl in de tweede divisie in Haarlem Djanne, Maarten en Stef voor VAV punten verzamelden. Hoe dit is verlopen lees je hier:

Jurian van Lohuizen:

Zaterdag heb ik mee gedaan aan het NK teams senioren in Vught. Naast het binnen brengen van punten voor mijn club had ik het doel om een PR te lopen op de 200 meter. Gelukkig was het prachtig weer en hadden we de wind in de rug. Omdat er overal maar één serie was, zat ik met alle snelle mannen in de serie waaronder Brain Mariano. Natuurlijk is het geweldig om in zo’n serie te lopen. Wat nog mooier is, is dat ik mijn doel heb gehaald om mijn PR te verbeteren. Mijn doel was voornamelijk mijn eigen race te lopen aangezien deze mannen een snelle tijd hebben staan. Mijn start plus de eerste 100 kon ik nog aardig mee komen, helaas liepen ze hierna snel van mij weg. Ik ging iets te veel werken wat uiteindelijk nog meer energie gekost heeft. Toch is hier een mooie tijd van 23,51 uit gekomen waar ik zeer tevreden mee ben! Daarna heb in de dag afgesloten met een 4×100 die ook helemaal niet slecht ging. Ondanks dat ik tegen senioren liep was ik toch in staat als een van de eerste het stokje over te geven.

jurinankteams

 

Matthieu van den Broeke:

Afgelopen zaterdag mocht ik voor de tweede keer naar de Eredivisie met AV’34. Ik mocht de 800 meter lopen en ik was slotloper in de 4×400 meter estafette. De 800 meter was de tweede van het seizoen en het was een hele snelle wedstrijd. Na 400 meter kwam ik alleen te lopen en was het een gevecht met mezelf. Met 1.58.47 (een seconde boven mijn PR) was ik erg tevreden, dat is weer een mooi begin! De afsluitende 4×400 meter waarin ik de laatste 400 meter liep was ook een mooie race. Ik werd heel kort bij de loper van Prins Hendrik afgezet en de rest van de ronde was het een spectaculaire battle om de positie. Helaas was mijn finish niet goed genoeg om vijfde te worden, maar ook met een zesde plek waren we zeker van de promotie/degradatiewedstrijd in september.

Foto: Bergfoto

Foto: Bergfoto.nl

 

Marije van Hunenstijn:

Afgelopen zondag was de competitie wedstrijd van de 1e divisie. Met AV’34 strijden we al het hele seizoen om in de 1e divisie te blijven. Van de drie wedstrijden is dit de laatste, en de eerste waar ik aan mee doe! Ik deed de 100m, er was een erg sterk veld met de top van Nederland. Na een valse start was ik de tweede keer redelijk weg, maar ik liep helemaal niet lekker. Ik voelde me leeg en alsof ik niet vooruit kwam. Dit zou kunnen komen doordat ik me niet helemaal fit voelde en wat keelpijn had, ook stond er een flinke wind tegen waardoor ik niet helemaal tevreden was met de tijd! Op naar andere snelle races! Met ons team deden we het goed, al moeten we alsnog in september strijden in de promotie/degradatiewedstrijd om in de 1e divisie te blijven!

Djanne van Kooten:

De laatste competitiewedstrijd was voor mij mijn tweede verspringwedstrijd van het seizoen. In Tilburg kon ik helaas niet starten vanwege een irritatie aan mijn hamstring. Gelukkig bleek dat allemaal mee te vallen en heb ik in de twee weken voorafgaand aan de competitie nog goed kunnen trainen. Doordat er problemen waren met de elektronische tijdwaarneming werd er geschoven met het chronoloog. Daardoor vielen de 100 meter, die ik ook zou lopen, en het verspringen tegelijk. Aangezien dat niet haalbaar was besloot ik om alleen voor het verspringen te gaan. En met een prima resultaat. Ik begon met twee degelijke sprongen, maar daarmee was ik toch nog niet helemaal tevreden. Gelukkig kon ik me voor de laatste sprong nog goed oppeppen. 5 meter 94 was het resultaat en daarmee ben ik (voor nu) erg tevreden! Na een teleurstellend indoorseizoen vanwege blessures en een eerste wedstrijd waarover ik ook niet helemaal tevreden was, geeft dit wel vertrouwen. Ik weet dat ik het nog kan! Komende maand staat er elk weekend een wedstrijd op het programma, hopelijk kan ik deze stijgende lijn doorzetten.

Maarten Stuivenberg:

Afgelopen zondag stond voor mij de 100m, 200m en 300m in de Zweedse estafette op het programma, te beginnen met de 100m, wat een nieuw PR opleverde met welgeteld één honderdste naar 11.03 seconden. Toch was ik niet helemaal tevreden met de tijd, omdat ik heel graag onder de 11 seconden wilde lopen. Door een te matige start verloor ik teveel tijd en snelheid in het begin en zat een toptijd er niet meer in.  De 200m daarentegen ging super: ik liep een tijd van 21,73 seconden met wel teveel rugwind +2.7m/s, dus het is nog geen officieel nieuw PR.

maartencomp200m

 

Stef van der Schaaf:

De derde competitiedag in Haarlem betekende voor mij mijn tweede wedstrijd van het seizoen, na de 400 meter in Tilburg. Ook vandaag stond er weer een 400 meter op het programma. Vandaag moest ik ‘m echter nog een keer lopen in de Zweedse estafette. De wind stond vrij hard tegen op het eerste rechte stuk. Vandaar dat ik besloot om hard te starten in de eerste bocht, maar om m’n paslengte op het eerste rechte stuk te beperken. Om daar juist wat meer op frequentie te lopen dan op kracht. Hierdoor hoopte ik de eerste 200m zo efficiënt mogelijk te lopen, waardoor ik de tweede helft ook nog goed door kon. Dit lukte aardig en waar in Tilburg de pap op was op zo’n 80m voor de finish, was dit nu pas zo’n 30 meter voor de finish. Ook kwam ik sneller over de finish dan toen, dit keer in 50.97. Hier ben ik tevreden mee. De tijd was namelijk weer iets sneller, maar de omstandigheden minder!
Iets minder dan twee uur later moesten we de Zweedse estafette lopen. Normaal was deze pauze langer, maar door wat problemen met de E.T. werd het chronoloog aangepast. De start was bij de 200m, dus nu was de wind precies andersom: mee bij de start, tegen aan het einde. Deze race liep ik goed voor m’n gevoel. Ik kon de kop pakken en op 300m voelde ik me nog redelijk. Hierdoor kon ik nog goed tegen de wind inlopen het laatste stuk en het stokje geven aan Maarten Stuivenberg voor zijn 300 meter. Uiteindelijk finishte VAV in 2.00.09.
stefzweedse

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *