NK U18 en U20 rode draad; goeie progressie en nieuwe p.r.’s


Het NK Junioren verliep voor de Sotra atleten weliswaar zonder medailles, maar op hoofdlijnen viel er onder de deelnemende atleten veelal een mooie positieve prestatie- en ontwikkelingscurve te noteren!
Hieronder een impressie van de beide dagen waarbij van veel looponderdelen en in ieder geval van de optredens van alle Sotra atleten op het you tube video kanaal van Hortas Sotra Track and Field de video’s van de diverse races zijn te bekijken. Van zowel dag 1 als van dag 2 is een play-list beschikbaar. De links de playlist zijn resp.:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLWZMdj2vL7wSSyk1Yjxd5lEwniuDKlAyr
https://www.youtube.com/playlist?list=PLWZMdj2vL7wSqFd-mmlVw0Q4FpY8lIKDp

Bij de JB werkten de broers Milan en Tigo Mesie (AV’34) een goed toernooi af. Op zowel de 60m vlak als de 60m horden wisten beiden goede resultaten te scoren. Milan deed dat in beide gevallen met een nieuw p.r. Op de 60m verbeterde hij zich in de series tot een tijd van 7.34, in de halve finale bracht hij een tijd van 7.40 op de klokken waarmee hij over-all 12e werd.
Op de 60m horden veel geweld van veelal grote 2e jaars met opnieuw een uitstekende score van Milan. Hij zette een fraai nieuw pb neer van 8.57 en bezette daarmee over-all een 10e plek. Hier Milan’s succesvolle hordenrace:

Tigo ondervond in de 60m series het nadeel van 3x vanuit het blok tot 3x toe door de starter teruggeroepen worden, waardoor de concentratie voor de 4e start goed op de proef gesteld werd. Bij de 4e start was het dan inderdaad  raak en was zijn 7.33 (0.03s boven z’n p.b.) meer dan goed te noemen. In de halve finale herhaalde hij datzelfde resultaat en kwam daarmee uiteindelijk 0.02s tekort voor de finale. Hij bereikte met z’n inspanningen een prima 10e plek. Ook op de 60m horden liep Tigo een goede race die hem een tijd van 8.91 opleverde even boven z’n p.r.
Bij de JA kwam Jesse van Heijningen (AV34) aan de start van de 60m. In de 2e serie bezette hij de 3e plek (7.37). Daarmee kwam hij weer aardig in de buurt van z’n in december jl. gevestigde pb van 7.30. De 3e plek betekende automatische kwalificatie voor Jesse voor deelname aan de halve finale. Met weer z’n oude bekende gebrandheid  had Jesse zijn 7.37 graag overtroffen maar dat lukte  helaas niet. Hij werd in z’n serie 6e in 7.40.
Op zondag liep Jesse een sterke  200m waardoor hij op een alleen wat slordige, laatste ca. 30m in plaats van net onder net boven de 23.00s als 3e in z’n serie finishte. Z’n eindtijd van 23.13 was over-all goed voor een 9e plaats.
Een 9e plaats was er ook voor A-junior Jasper van Zaanen (AV34) op de 400m. Een goede prestatie van Jasper gelet op de zeer sterke bezetting met in de finale een nieuw nationaal juniorenrecord op dit onderdeel. Jasper werd in zijn serie 3e en verbeterde zijn persoonlijk record van een paar weken terug met ruim een halve seconde en bracht het op 50.97. Ook op de 200m kwam Jasper in actie; daar snoepte hij een paar honderdsten van een sec. van zijn p.r. af en bracht het op 24.05.
Jasper Meijerink (AV34) kon ook weer een p.r. bijschrijven. Ditmaal op de 60m horden bij de JA. Daar werd hij in z’n serie 5e in een tijd van 9.06 en zo snel was hij nog nooit.
Bij de MB kon Evelien van Houweling (AV Cialfo) terugzien op een goed NK. Op de 60m scoorde ze in de series een tijd van 8.32; 0.02s boven haar p.r. Dat betekende dat ze ook kon starten in de halve finale. Daar moest ze genoegen nemen met een tijd van 8.40 en 7e plek in de serie.
Op zondag ging Evelien al vroeg van start op de 200m. Ze liep een prima ingedeelde race en werd 3e in een tijd van 26,94. Voor het eerst een tijd onder de 27s en dus een mooi p.r. Een volgend p.r. liep ze op de 60m horden. In serie 2 finishte ze in een eindtijd van 9.37 en dat was precies 0,2s sneller dan ooit.  De race van Evelien zie je hier:

Bij de MA kwam kersvers nederlands meerkamp kampioene Sophia Mulder (AV34) in actie voor de 800m. Sophia liep zaterdag in de 1e serie en liet niets aan het toeval over. Ze nam resoluut de leiding wat haar uiteindelijk de 3e plaats en een finale plek opleverde in een tijd van 2.20.50. In de finale werd ze 5e in een tijd van 2.21.58. Op de 60m horden miste ze de start waardoor ze de hele race achter de feiten aanliep. Ze noteerde een eindtijd van 9.62 en dat was ruim boven haar p.r. van 9.18 een week eerder.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *