Over ons


Sprint/Hurdles Team SOTRA.

Het Sprint/Hurdles Team SOTRA kent in de bovenbouw een talentvolle atletengroep met een specialisatie of mix van specialisaties op de sprint- (100 t/m 400m) en/of horden onderdelen (100/110 t/m 400m horden). Het team staat onder begeleiding van trainer-coach Betty Hofmeijer, die met ambitieuze atleten toewerkt naar topprestaties op NK ‘s en deelname aan internationale toernooien.  (EK’s, WK’s voor junioren en (neo)senioren). Het Sprint/Hurdles Team Sotra voert in de onderbouw een onderdeel van het door de Atletiek Unie gecertificeerde talentontwikkelingsprogramma RTC-Gelderland uit. Doel van het RTC  (regionaal trainingscentrum) is atleten vaardigheden te laten ontwikkelen op alle vlakken die voorwaarde zijn om topsporter te worden.


“Today good, tomorrow better” De atleten van het Sprint/Hurdles Team Sotra werken in topsportsfeer met grote ambitie en gedrevenheid met elkaar samen aan hun fysieke en mentale ontwikkeling. Ze werken onder leiding van de trainer-coach middels een professionele, persoonlijke aanpak aan het realiseren van hun meerjarig te ontwikkelen proces- en prestatie- en mentale doelen. Kernbegrip en voorwaarde bij het realiseren van de diverse doelstellingen is (groei naar) atleet zelfstandigheid. Zelfstandigheid impliceert een bepaalde mate van bewustzijn, waardoor atleten vaker juiste keuzes maken. In het bijzonder als het gaat om de juiste werkhouding en het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Juiste keuzes zijn voorwaarde om tot eigen, maximaal haalbare prestaties op de atletiekbaan te komen. Dit betekent dat de atleet/atlete in het samenwerkingsproces met de trainer-coach, maar ook met elkaar, zijn of  haar eigen ontwikkeling steeds meer zelf in handen heeft. De slogan ”today good, tomorrow better” is voor het team leidend en motiverend om doelen en dromen van aansprekende prestaties op hoog nationaal en internationaal niveau te realiseren..


Trainingen Bij de trainingen van de Sprint/Hurdles Team Sotra atleten staat een aantal punten centraal. Van begin af aan is dat het ieder jaar opnieuw op- en uitbouwen van de atleet belastbaarheid. Op een sterk fundament kan ieder jaar meer en kwalitatief beter, goed sprint- en/of horden worden getraind.  De belastbaarheid wordt getraind door te investeren in  een goede algemene fitheid met veel aandacht voor (romp)stabiliteit, lenig-/beweeglijkheid, een vanuit sprinters en horden lopen bezien goed basisniveau van lopen  en veel aandacht voor (loop-/horden)techniek. Er wordt getraind volgens het principe “hard trainen is slim trainen” Een voorbeeld van een zeer globale lijn in een weekoverzicht van de trainingen van de  sprint/horden atleten in een algemene trainingsperiode (november) is:

Web Maandag: rompstabiliteit in combinatie met lenig-/beweeglijkheid en kracht-/circuittraining
Web Dinsdag: looptechniek en “lang” extensief loopwerk
Web Woensdag: loop- en horden techniek en snelheid via bijv. ins and outs
Web Donderdag: rompstabiliteit in combinatie met lenig-/beweeglijkheid en kracht-/circuittraining
Web Vrijdag: bostraining met korte en lange sprongen, korte of lange weerstandslopen via heuvellopen of extensief loopwerk
Web Zaterdag: rust of sprint e/o hordentraining
Web Zondag: rust  of sprint e/o hordentraining De  baan- en in de voorbereidingsperiode bostrainingen vinden plaats op de baan van AV 34’ Apeldoorn in de regel van 15.00 – 17.00. Vanaf november wordt er t/m het NK indoor getraind in het Omni Sport Centrum in Apeldoorn.


Voordelen van trainen bij het Sprint/Hurdles Team Sotra 

Web 24/7 begeleiding op jouw weg naar de (inter)nationale top
Web Wonen met gelijkgestemde atleten in een atletenhuis in het centrum van Apeldoorn nabij station en atletiekaccommodatie
Web Maandag tot en met vrijdag trainen onder begeleiding tussen 15.00 – 17.00 met daarna tijd voor herstel en rust
Web Trainingen in Omnisport in de winterperiode
Web Gezamenlijke trainingsstage(s)
Web Ondersteuning op (para)medisch gebied en bij huisvesting en studie


Enthousiast geworden? Neem dan contact met ons op via het contactformulier!