Prachtige overwinning in Bern van 400m hordenatleet Nick Smidt


het Leichtatletik Wankdorf Stadion in Bern

Op zaterdag 3 augustus nam 400m hordenatleet Nick Smidt deel aan de Citius Meeting in het Zwitserse Bern. De Citius Meeting is een zgn. Area Permit Meeting.
De omstandigheden in Bern waren aan het begin van de avond uitstekend; een aangename temperatuur van zo’n 22o, weinig wind en een lekkere “harde” baan met mooie ruime bochten.
Het vooraf gestelde doel van Nick en z’n eveneens aanwezige trainer-coach Betty Hofmeijer was om de race te winnen. Het was daarom zaak om het deel tot en met h6 van de race zo easy en efficient als mogelijk door te komen. Dat betekende goed, scherp aandacht hebben bij een snelle acceleratie naar horde 1 en de horden passages en tussen de horden met zoveel mogelijk ontspanning snel lopen in 13-passen. Daarna vloeiend overschakelen naar 14-pas en de wedstrijd laten “beginnen”.
Nick startte z’n race vanuit baan 5 volgens plan en kon na horde 7 de strijd aangaan om de winst met o.a. de Zwitserse favoriet Kariem Hussein en de Britten Chris McAlister en Paul Jacob.
Na horde 10 had Nick een kleine voorsprong die hij tot en met de finish uiteindelijk nipt wist vast te houden. Kortom een prachtige prestatie van Nick; de race heel knap gewonnen in een persoonlijk record van 49.31….en dat was slechts 0.01s boven de WK limiet voor deelname in Doha. De Britten McAlister en Jacob eindigde als 2e en 3e in resp. 49.39 en 49.87.  De 400m horden race van Nick vind je hier, maar ook op de fb pagina van de Citius Meeting zelf  waar ook andere races van de meeting zijn terug te vinden: https://www.facebook.com/CITIUSMeeting/

400m Hürden MEN

Sieg für den Niederländer Nick Smidt. Kariem Hussein läuft ein starkes Rennen mit einer Zeit von 49.95s! 💥

Slået op af CITIUS-Meeting i Lørdag den 3. august 2019

Volgend weekend staat voor Nick deelname aan het EK Landenteams in de First League in het Noorse Sandnes op het programma. Op vrijdag staan dan voor Nick de series 400m horden op het programma, op zaterdag de finale en mogelijk op zondag ook de deelname aan de 4x400m.
Let’s go voor een volgend succes met in gedachten de team slogan “today good, tomorrow better”!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *