Prachtige zilveren plak voor Nick op 400m horden EK U23


Na een zonnige dag en een goeie warming up in de naast gelegen indoorhal pakten zich boven de wedstrijdarena donkere wolken samen op het moment van de 400m horden finale start van Nick. Gelukkig bleef het, op een enkel spetje na, droog.
Nick startte voortvarend vanuit baan 4 en liep een uitstekend eerste deel van de race. Dat deed de Fransman Wilfried Happio in baan 6 ook; die had de pas er nog wat steviger in en had op de helft een ruime voorsprong opgebouwd. Bij het uitkomen van de laatste bocht lag Nick goed op lijn met de Duitsers Constantin Preis en Emil Nana Kwame Agyekum en kwam ook de Litouwer Maksims Sincukovs nog heel goed mee. Happio lag verder vooruit. Toen begon Nick aan z’n opmars richting de medailles. Over de laatste horde passeerde Nick de uiteindelijke bronzen medaille winnaar Agyekum (p.r. in 49.69)  en lukte het hem om nog een beetje in te lopen op Happio, maar mooier dan een geweldige zilveren medaille werd het niet. Maximaal gescoord op het moment dat het moet in een prachtige 49.49s. Happio pakte het goud in eveneens een enorm p.r. van 49.05s. De andere Nederlandse deelnemer Ramsey Angela werd 7e in een tijd van 50.52. Ramsey kan over 2 jaar nog een keer in herhaling op het volgend EK toernooi sub 23.
Een prachtige zilveren medaille dus op een internationaal toernooi; wat een blijdschap!
De uitreiking van de medailles volgde kort na de race en toen op naar de dopingcontrole. Een plasje doen toen viel nog niet mee; na uiteindelijk meer dan 2,5 uur kon het echte genieten beginnen. Lekker gezellig eten met de familie, Fred (alles weer fraai in beeld gebracht) en natuurlijk ook trotse trainer-coach Betty.
Wat een prachtig avontuur dat EK U23 in Gävle en wie weet wat er nog meer volgt. 49.49 is slechts 0.19s boven de WK limiet……….

Hier de finale race van Nick: Zilver gewonnen, hoe blij kun je zijn?

Op het you tube film kanaal Hortas Sotra Track and Field vind je meer sprint- en hordenopnames van het toernooi.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *