Prima trainingsstage voor sprint/horden atleten Team Sotra in Valencia !!


 

Van 24 maart tot en met 5 april waren7 atleten van het Sprint/Hurdles Team Sotra samen met hun begeleiders in het Spaanse Valencia voor een trainingsstage als onderdeel van de voorbereiding op het aanstaande outdoorseizoen.
De keuze voor Valencia, zo bleek achteraf, bleek een uitstekende. Fijne appartementen, prachtig park voor de meer relaxte looptrainingen en een uitstekende atletiekaccommodatie in het Estadi El Turia voor het specifieke sprint-/horden en ook spring- en langer loopwerk. Het nagenoeg non-stop zonnige weer met temperaturen van zo’n 22o had ook zeker een grote prettige en positieve inbreng. En natuurlijk staat of valt het uiteindelijke welslagen met de inzet en motivatie van de deelnemende atleten. En dat was dik in orde.
De deelnemende atleten Nick Smidt van AAC ‘61 (400m horden), Maarten Stuivenberg van VAV (400m), Jesse van Heijningen (100/200m) van AV’34, Desi van Emmerik van AV Cialfo en Do Krol van AV’34 (800m), Joyce Schumacher van AV 1923 (100m horden/ver) en Maaike Geerling van AV Pec 1910 (400m horden) werkten met volle overtuiging onder toeziend oog van trainer-coach Betty Hofmeijer hun trainingsprogramma’s af. Dat er nauwelijks van trainingsprogramma’s afgeweken behoefde te worden was mede te danken aan fysio en bewegingswetenschapper Johann de Jong van Training en Fysiotherapie Isokin uit Apeldoorn. Al een flink aantal jaren de vaste en betrouwbare kracht voor de atleten op dit vlak als ook de kledingsupplier van het team.

Van veel trainingssessies werden door Fred van Gasteren, die als altijd tip top zorgde voor alles wat niet medisch of trainings-technisch was, filmopnames gemaakt waarvan op het you tube kanaal Hortas Sotra Track and Field een flink aantal opnames zijn terug te zien.
De link naar de afspeellijst staat hier:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLWZMdj2vL7wT_cvHbphmNA2H7RNGfzh9q

En natuurlijk….voor gezelligheid was ook plek; samen op de fiets naar het strand, gewoon een beetje gek doen, aan de koffie, met elkaar lunchen, spelletje yahtzee enz.enz.

Al op heel korte termijn zullen diverse atleten hun wedstrijdprogramma starten met deelname aan één of meerdere onderdelen op de 1e seniorencompetitiewedstrijd op 14 april a.s.
Bijzonder mooi is dat dat ook geldt voor Maarten; na zijn zware ziekteperiode staat hij op scherp voor een mooie en sterke rentree in 2019!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *