series 400m horden eindstation voor Nick Smidt in Berlijn


Nick is er op de eerste dag van het EK Atletiek in Berlijn niet in geslaagd om zijn deelname in de series van de 400m horden een vervolg te geven met  een kwalificatie voor de halve finales.
Vooraf was duidelijk dat het een zeer pittige opgaaf voor hem zou worden om die series te overleven.
Met de 26e tijd (exclusief de al 12 automatisch voor de halve finale gekwalificeerde atleten) op papier diende Nick 13 snellere concurrenten in 4 series zien te verslaan.
Nick startte in de 1e serie vanuit baan 7. Hij startte snel en liep tot en met horde 7 in 13-pas. Dat laatste was nooit eerder gebeurd en was waarschijnlijk net iets teveel van het goede om de race in z’n geheel in 14-pas uit te kunnen lopen. Tot de laatste horde liep Nick namelijk uitstekend mee in het veld en leek een plek bij de beste 2 nog steeds goed binnen bereik. De plekken 1 en 2 waren direct goed voor automatische kwalificatie voor de halve eindstrijd. Vlak voor de laatste horde was de koek echter op en kostte de omschakeling naar een noodzakelijke 15-pas teveel tijd en werd bovendien ook de laatste 40m een ware struggle. In dat laatste stuk werd hij nog door 2 andere atleten gepasseerd. Daardoor nam zijn kans om bij de beste 5 eindtijden te eindigen met zijn overigens niet verkeerde 50.96 ook direct aanzienlijk af. Uiteindelijk waren 7 atleten sneller en was de conclusie dat het 0.16s sneller had gemoeten om door te dringen tot de halve finale.
Nick had na de wedstrijd de P in vooral omdat hij zich realiseerde hoe dicht hij bij de volgende ronde was. Gelijktijdig realiseerde hij zich ook een aantal atleten te zijn gepasseerd met betere seizoentijden. Daarmee zal wat later tevredenheid vast de overhand krijgen temeer als daarin z’n goede toekomstperspectief wordt meegenomen.

De race van Nick vind je hier:

Ook vind je in de afspeellijst op het you tube kanaal van Hortas Sotra Track and Field de races van de Nederlandse 100m sprinters, Churandy Martina, Christhoper Garia, Hensley Paulina, Joris van Gool, Marije van Hunenstijn en Naomi Sydney met maar liefst 6 kwalificaties voor de halve finales van morgen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *