Sotra atleten rennen de 5km Isokin Trail Run


Op een stralende en warme zaterdag 13 oktober ging in het Apeldoornse Orderbos op de mooie atletiekbaan van AV34 de 1e Isokin Trail Run van start.
Isokin is het training- en fysiotherapiecentrum waar de sprint/horden atleten van Team Sotra al heel veel jaren terecht kunnen voor preventieve, medische checks en curatieve behandeling in geval van een blessure. Ook is Isokin de kledingsupplier van het atletenteam. Kortom meer dan genoeg reden om in deze prille fase van het nieuwe seizoen, op twee atleten na, acte de présence te geven met deelname aan deze 1e editie van de loop.

Het was niet Maarten of Nick die na 5km van afwisseling met pittige heuvels op en af, beekje over en nog eens over, als eerste Sotra atleten terugkeerden op de atletiekbaan, maar nieuwelinge Do Krol inmiddels lid van AV34. De 21-jarige atlete die dit seizoen voor het eerst opmerkelijk makkelijk op m.n. de 800m uit de voeten bleek te kunnen kwam in een tijd van 23.23min als eerste seniore over de finish. Trots beklom ze later in de middag het hoogste podium. Maarten en Nick bleken net als een aantal andere deelnemers last te hebben gehad van een verdwenen bewegwijzering waardoor ze zo’n 700m extra aflegden. Dat liet onverlet dat Maarten uitermate tevreden was over de manier waarop hij nu, amper zo’n 6 weken weer in training, het pittige parcours achter zich had gelaten. Nick was aanzienlijk minder tevreden, al op de helft kwam het zuur uit m’n oren, dan ook nog flink te ver gelopen…eigenlijk kwam ik geen meter in m’n ritme. Maar met een chocomelk was het leed al snel weer geleden en kon een “het was toch wel leuk zo samen” er van af. Dat vond B-junior en nieuwe 100m sprinter in het team Jesse van Heijningen ook. Jesse, ook lid van AV34,  ging als 2e over de finish in een tijd van 23.13min. Het ging me uiteindelijk nog redelijk makkelijk af vertelde Jesse. Komt vast doordat we op dit moment voor mij doen veel aan omvangswerk doen. Ook nieuw in het team is B-juniore Desi van Emmerik van AV Cialfo. Desi staat bekend als  een goede 800m loopster, maar heeft het voornemen om in het nieuwe seizoen ook eens vaker de 400m te willen gaan doen. Zij baalde dat ze een aantal keer door haar enkel was gegaan. De laatste keer moest ik daardoor echt m’n tempo naar beneden bijstellen. Ik hoop dat t snel hersteld ondertussen nippend aan haar chocomelk; mmm best lekker hoor. Trainer-coach Betty verscheen ook in actie en kon eenmaal terug op de baan na afloop niet anders dan concluderen dat rennen  in het bos in dit mooie weer toch echt lekker is om te doen. Op naar de volgende Isokin Trail Run in oktober 2019?!

 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *