Sterke 800m van Nick Smidt bij Try Out Games


De Try Out Games in Omni Sport op zondag 23 december stonden bij veel atleten van het Sprint/Hurdles Team van Sotra al een tijdje rood omcirkeld. Een testwedstrijd, kijken wat de trainingen van de afgelopen periode hebben gedaan. Helaas moest er bij Joyce en Do een kruis door de datum, een lichte blessure en een vervelende griep hield beide atleten noodgedwongen aan de kant.
Zo niet 400m hordenatleet Nick Smidt. Aangezien hij dit indoorseizoen zijn favoriete 400m links laat liggen voor een hoger doel in het outdoorseizoen had hij zijn zinnen gezet op een flink 800m persoonlijk record. De tegenstand op papier leek ideaal en inderdaad na 400m kopwerk in ca. 56s  kon hij aanpikken bij Team4Mijl lid Bram Buigel. Die trok lekker door en won de wedstrijd in 1.52.55. Nick werd op de valreep nog voorbij gepiept door naamgenoot Nick Marsman van ACO die finishte in 1.52.71. Nick zelf werd 3e en kreeg een tijd van 1.52.81 achter z’n naam. Een fraaie verbetering van zijn oude persoonlijk record van 1.55.21 waarmee hij uiteraard zeer happy naar huis kon.
Via onderstaand twitterbericht is de 800m race van Nick (met dank aan Bram Buigel van Team4Mijl) te zien:

Dat gold ook voor B-junior Jesse van Heijningen (AV’34). Hij begon de dag met een 60m. Hij liep de afstand nimmer sneller en noteerde een tijd van 7.45. Helaas was dat net 0.01s te weinig voor de halve finales. Dat maakte wel dat hij zich volledig kon richten op z’n 200m. In serie 5 van liefst 30 in totaal liep Jesse een prima race ook al vertoonden zijn laatste meters wat vermoeidheid. Hij werd 2e in z’n serie in een nette 23.71. Daarmee werd hij bij de JB 5e.
“Voor nu ben ik tevreden, zei Jesse, want ik weet dat alles nog best sneller kan” wat het commentaar van Jesse na afloop.
Desi van Emmerik (AV Cialfo) werd op de 800m bij de MB ook 5e. Ze deed dat in een tijd van 2.22.79.
Desi opende de eerste 200m goed maar had de ronde daarop volgend, mede doordat ze de hele wedstrijd zelf kopwerk deed, wat teveel verval waardoor sneller er dit keer nog niet inzat. Met wat meer tempogevoel en meer wedstrijden gaat ook dat  nog zeker komen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *