Teleurstelling op NK in Utrecht


Het NK is voor Roelf, Arend-Jan en Melanie is helaas niet geworden waarop vooraf was ingezet.
Roelf plaatste zich in de 3e halve finale met Hensley Paulina rechtstreeks voor de finale 100m.
Paulina won in een tijd van 10.52 (-0.5) voor Roelf die tot 10.85 kwam.
In de finale zat Roelf in baan 7 naast Paulina die baan 6 had geloot. Na een valse start van Paulina en dus diskwalificatie in de eerste start, maakte Roelf bij de tweede start dezelfde fout. Kortom geen show voor Roelf maar een DSQ achter zijn naam. “Ik baal enorm, want het voelde echt goed en had echt om de medailles mee kunnen doen” aldus een teleurgestelde Roelf.
Melanie plaatste zich in de 4e serie 400m rechtstreeks voor de halve finale. De serie werd gewonnen door Madiea Ghafoor. Melanie werd in een tijd van 58.75 3e en dat was voldoende voor rechtstreekse plaatsing. In de voorbereiding op de halve finale kreeg ze echter dusdanig last van haar knie dat ze zich noodgedwongen moest afmelden. “Heel erg jammer ik had in m’n eerste seniorenoptreden graag meer willen laten zien”, was Melanie’s korte reactie.

Ook Arend-Jan bracht het toernooi niet wat hij had gewild; een finaleplaats. “Het is echt heel erg balen. Ik liep het eerste deel van m’n race met de wind in m’n rug te ontspannen. Daardoor ging ik ook veel te vroeg na een pas meer. Daarna was flink aanzetten gewoon te laat” aldus Arend-Jan’s relaas.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *