Ter Specke Bokaal 2019 bij de mannen naar Nick Smidt !


400m hordenatleet Nick Smidt (AAC ’61) won tijdens de 1e wedstrijd van het Nationaal Baancircuit in Lisse om de Ter Specke Bokaal niet alleen de wedstrijd bij de mannen op de 400m horden maar ook de zeer fel begeerde Ter Specke Bokaal.
Een prachtige dag voor Nick die in z’n eerste wedstrijd van het seizoen op 1 mei jl. direct al de EK <23 limiet liep, had het in Lisse pittig met de straffe wind in het eerste deel van zijn race. Desalniettemin wist hij toch opnieuw een prima 50.72 op de klokken te brengen.
Ook Maarten Stuivenberg (VAV) deed het op zijn 400m opnieuw uitstekend. Hij liep tactisch gezien een erg sterke race en schreef met overtuiging de winst op z’n naam in een beste seizoentijd van 47.39. Ook hij verliet uiteindelijk de prettig, informeel, georganiseerde wedstrijd met een big smile.
Dat gold ook voor A-juniore Joyce Schumacher (AV 1923) ook al was de wind bij haar enigszins spelbreker op de 100m horden. Ze won haar serie in een tijd van 14.17. Dat was haar snelste tijd ooit, echter de wind deed met 3.3 m/s te hard mee. Met verspringen was de toegestane wind precies oke, d.w.z. 2.0, en sprong ze met 5.88 een goede afstand. Daarmee werd ze 6e.
Ook B-junior Jesse van Heijningen (AV’34) had op z’n 150 teveel wind ondersteuning (3.1). Dat deed echter geen afbreuk aan z’n prima resultaat van 16.80. In het mannenveld bezette hij daarmee de 15e stek.
B-juniore Desi van Emmerik (AV Cialfo) en Do Krol (AV’34) namen deel aan de incourante 1000m. In een groot veld van 18 atleten was het aanvankelijk even zoeken naar de juiste positie. Desi verrichte goed werk door als aanvoerder van een groepje in aanvang het juiste tempo te lopen. Tot ca. 800m verliep haar race prima waarna ze tol moest betalen voor het “haaswerk” tegen de wind in. Ze finishte in een tijd van 3.02.97 en werd 14e. Do finishte na een goed ingedeelde race en een sterk eindschot net voor Desi als 13e.  Haar eindtijd was 3.02.24. B-juniore Maaike Geerling (AV Pec 1910) werd op de 400m horden 5e in een tijd van 1.08.32. Ook Maaike moest dealen met de straffe tegenwind op het eerste stuk van haar eerste, en in totaliteit pas 4e, lange horden wedstrijd van het seizoen. Dat viel haar zeker, gelet op wat trainingsachterstand, niet mee. (Tegen)wind en horden is een lastige combinatie die veel oefening, ervaring en doorzettingsvermogen vergt om te “hendelen”. De wedstrijd in Lisse was voor Maaike dan ook vooral een goede en pittige leerschool.
Overall de balans opmakend overheerste vooral veel tevredenheid over de resultaten van deze fraaie wedstrijddag en kan met goed vertrouwen de volgende wedstrijdstop bij de IFAM in Oordegem en competitiewedstrijden tegemoet gezien worden.
Alle races van de Sprint/Hurdles atleten zijn te zien op het you tube video kanaal van Sotra Track and Field via de link:

 

 

Ter Specke Prijs winnaars van de dag; links polsstokhoogspringster Kiliana Heijmans, speerwerpster Lisanne Schol in het midden en 400m hordenatleet Nick Smidt 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *