Terug- en vooruitblik SH Team Sotra met BBQ


Met een inmiddels traditionele september BBQ  in Epe keken de sprint/horden atleten van Team Sotra, samen met  bestuur en coördinerend coach Betty terug op het afgelopen seizoen en vooruit naar het seizoen 2016/2017. Ook Isokin Fysiotherapie en Training in de persoon van fysio en bewegingswetenschapper Johann de Jong was present.
Door het bestuur werd een overzicht gegeven van recente ontwikkelingen in het totale Team.  De basis voor de komende tijd is vastgelegd in een Raamplan. In dit plan is onder andere de doorstart met een nieuwe Mila onderbouwgroep opgenomen. Van daaruit zal worden ingezet op de start van ook een nieuw bovenbouw Mila team. Nieuw is de programmering van Open Bostrainingen waarvan er in 2016/2017 ca. 8 georganiseerd zullen gaan worden. Deelname richt zich hierbij vooral op baanatleten vanaf de A-junioren leeftijd in de disciplines sprint, horden en steeple/mila.  Ook zijn in het plan accenten gelegd op een intensivering van de samenwerking en communicatie  met verenigingen, met Loopland Gelderland en de individuele trainers van de regio atleten.  Voor het komend seizoen zal  de inhoudelijk (trainings-technische) uitvoering worden gecoördineerd door Betty in samenwerking met de RTC coaches Michel Knobbe, John Jansen en Dick Leseman.

Prestatief was het een mooi jaar voor de atleten van het Sprint/Hurdles Team. De atleten Maarten Stuivenberg (3e NK indoor 400m / 7e 4x400m team EK Amsterdam), Nick Smidt (1e NK A-junioren 400m horden, deelnemer Young Diamonds Challenge in Zürich) en Stef van der Schaaf (2e NK senioren 400m) werden met hun goede resultaten in het zonnetje gezet.

Vervolgens werd er op een persoonlijke manier afscheid genomen van de broers Stef en Rens van der Schaaf en Marian Zandberg.

dsc_0060

 

 

 

 

 

 

 

 

Marian maakte maar liefst 8 jaar deel uit van het team. Een periode, die ze, zoals ze omschreef “voor geen goud had willen missen!” Als het aan haar had gelegen had de periode zelfs nog wat langer geduurd. Hardnekkige, langdurige blessures lieten haar uiteindelijk  geen andere keus dan haar atletiekcarrière te beëindigen.
Ook van mila atlete Leonie Glazenborg werd afscheid genomen.
De nieuwkomers in het team, Melanie de Vries en Roelf Bouwmeester, kregen ook de spotlights op zich gericht. Beide atleten zijn een goede aanvulling voor het team; 400m atlete Melanie werd het afgelopen indoorseizoen 2e op het NK Junioren bij de MA en 100m atleet Roelf Bouwmeester bracht voor zijn club SV Veendam met een sterke 10.65 het NK  brons binnen voor zijn club. Beide atleten werden van harte welkom geheten.

Tenslotte werd er onder zomerse omstandigheden alweer vooruit gekeken naar het nieuwe seizoen 2016-2017en dan met name naar het outdoorseizoen.
Daar ligt naast de reguliere NK’s, met een EK voor landenteams eind juni in Lille, het EK <23 in juli in Polen en het EK Junioren in Italië meer dan genoeg uitdaging om met grote gretigheid over een paar weken de wintertrainingen te beginnen.

Met onder andere het ophalen van diverse (wedstrijd)herinneringen bleef het nog een hele tijd prettig vertoeven met elkaar.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *