Toernooi EK U23 begint voor 400m horden atleet Nick Smidt op vrijdag 12 juli !!


Van donderdag 11 t/m zondag 14 juli vindt in het Zweedse Gävle het EK U23 plaats. Er nemen zo’n 1500 atleten uit 51 landen aan deel.
Onder de 24 deelnemende atleten van de Nederlandse ploeg bevindt zich ook sprint/hurdles teamlid Nick Smidt (AAC ’61) van Sotra. Hij komt op dag 2, vrijdag 12 juli, van het EK U23 in actie voor de series van zijn 400m horden. Volgens de deelnemerslijst gaan dan 27 atleten aan het onderdeel beginnen. Onder hen ook de andere Nederlandse deelnemer Ramsey Angela. Na de series staan de halve finale en finale gepland op resp. zaterdag 13 en zondag 14 juli.
Nick mag zich inmiddels een ervaren toernooi ganger noemen. In 2015 nam hij deel aan het EK Junioren in Eskilstuna, in 2017 aan het EK <23 in Bydgoszcz en vorig jaar aan het EK Senioren in Berlijn. De papieren voor Nick op een mooi eindresultaat aan dit toernooi zijn goed. Maar als geen ander weet Nick dat goede kansen op papier geen enkele garantie zijn voor een mooi eindresultaat.

“De laatste 4 weken heb ik me goed voor kunnen bereiden op het toernooi. Ik heb geen wedstrijden meer gedaan. Dat neemt niet weg dat ik in diverse specifieke trainingen heb kunnen zien dat ik er goed voor sta. Ik ga het toernooi in zoals ik me tot nu toe heb voorbereid dat wil zeggen werken van dag tot dag en nu in de wedstrijd ga ik van horde naar horde. Ik wil laten zien wat ik kan en als het ff kan nog ietsje meer. Ik heb er erg naar toegeleefd en heb er ontzettend veel zin in” aldus een opgetogen Nick.


Eurosport besteedt, net als een week later aan het EK Junioren U20 in Borãs, veel aandacht aan de kampioenschappen en via de web-site van www.european-athletics.org en www.gävle2019.com zal naar verwachting een live-stream van het toernooi beschikbaar komen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *