Topdag voor atleten van Team Sotra bij Harry Schulting Games en Battle of the B’s


Na de goeie resultaten van het afgelopen wedstrijdweekend door Sotra atleten werd de reeks op Hemelvaartsdag in Vught bij de 16e Harry Schulting Games en in Amsterdam bij de beruchte Battle of the B’s voortgezet.
In Vught leverde 400m horden atleet Nick Smidt (AAC ’61) opnieuw een kei van een prestatie.
Hij won onder iets mindere weersomstandigheden dan een kleine week ervoor de wedstrijd in een uitstekende 50.18. Nimmer was er op de mooie baan van de Vughtse atletiekclub sneller gelopen dan die 50.18 dus zijn tijd gaat voor minimaal 1 jaar de boeken in als baanrecord. Top of the bill was later op de avond de uitreiking van de beste dagprijzen voor mannen, vrouwen en beste junior. Nick won en kreeg bij de mannen de prijs uit handen van de maestro himself, Harry Schulting. Achter zijn naam prijkt maar liefst al bijna 40 jaar (!!) de Nederlandse recordtijd van 48.44 op de 400m horden.
Ook Maarten Stuivenberg (VAV) wist weer een prima 47.78 op de klokken te brengen. Net als Nick won ook hij de wedstrijd. Een klein uurtje later maakte hij tevens z’n debuut als haas voor een 800m serie bij de mannen. De komende weken gaat Maarten z’n wedstrijdaandacht even verleggen naar de 100m en 200m voor z’n snelheid.
B-juniore Desi van Emmerik (AV Cialfo) en neo-seniore Do Krol (AV’34) maken ook een mooie progressie door.
Op hun favoriete afstand, de 800m, zetten ze beide hun beste seizoentijden neer. Desi noteerde 2.16.01 en Do 2.18.90. Voor Do was dit opnieuw een persoonlijk record en deze keer met meer dan 3 sec.
Ook Joyce Schumacher (AV 1923) slaagde erin op de 100m horden naar een persoonlijk te racen. Dat deed ze al twee keer eerder, maar toen deed de wind teveel mee. In Vught won ze haar serie in een tijd van 14.25 met dit keer een geldige wind van +0.6.  In de finale lukte het Joyce niet deze tijd te overtreffen; ze werd 8e met 14.39 (+1.9). Op ver was ze met 3 ongeldige sprongen dit keer minder succesvol.
In Vught kwamen ook de sprint/hurdles onderbouw atleten Sep de Jong (AV’34) en Isabel van Houweling (AV de Gemzen) aan de start. Na eerdere deelname aan een lange horden clinic voor D- en C-junioren o.l.v. de voormalig PH 400m hordenatleten Thomas Kortbeek (o.a. EK <23 winnaar in 2003 en nationaal recordhouder op deze afstand met 48.95) en Jesper Arts werd de clinic vandaag besloten met deelname aan een 300m horden. D-junior Sep werd 4e in een nieuw clubrecord van 48.33 en C-juniore Isabel 3e in 53.26. Alle atleetjes aan dit onderdeel en mooie initiatief gingen verder met een mooie medaille naar huis.

Zoek via deze url de afspeellijst met de filmopnames van alle bovenstaande races:

https://www.youtube.com/user/hortashurdles/playlists
Later worden meer opnames toegevoegd.

In Amsterdam kwamen de B-junioren Jesse van Heijningen (AV’34)  en Maaike Geerling (AV Pec 1910) aan de start. Jesse had z’n beste wedstrijddag van het seizoen, al zat er een addertje onder het gras. Op de 100m liep hij zich met een sb van 11.62 (-0.8) netjes naar de finale. In de finale zelf startte hij echter helaas vals en moest derhalve genoegen nemen met een dsq achter z’n naam.
Op de 200m haalde hij z’n gram door in de series een pb te noteren van 23.31 (+0.4). Het krappe chronoloog maakte vervolgens dat hij in de finale niet verder kwam dan  23.97 (-1.2) waarmee hij 4e werd. Maaike behaalde op de 400m horden ook een 4e plaats. Ze deed dat ondanks een flinke hapering op horde 8 in een seasons best van 67.40. Alle perspectief dus om het de komende wedstrijden nog weer een stukje beter te doen om met de slogan van het team te spreken “today good, tomorrow better”!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *