Trainingsstage Epe 2016 1


Net als een jaar geleden zijn de atleten van Team Sotra neergestreken in Epe op het park ‘De Rietberg’. Deze trainingsweek wordt benut om volledig bezig te zijn met atletiek. Vanaf het park kon de groep het bos in of naar de atletiekbaan van AV Cialfo om de trainingen af te werken.20161125_105138

20161123_102400

 

 

 

 

 

 

 

Dinsdagochtend werd begonnen met een loswerktraining in het bos met aansluitend wat minutenloopjes. In de middag werd een baantraining afgewerkt waarbij de atleten 100 meters of 150 meters op tempo moesten lopen. De tempo hardheid werd meteen opgezocht door de atleten, wat resulteerde in een training met voldoening.

Woensdagmorgen werd begonnen met een mooie circuittraining om de stabiliteit, balans en beweeglijkheid van het lichaam te ontwikkelen. Zeker de derde serie tikte aan voor de atleten waar de spieren al goed gevoeld werden. In de middag was het lekker warm voor deze tijd van het jaar, dus kon de acceleratietraining met startblokken doorgaan. De startblokken zijn de afgelopen periode nog niet veel gebruikt, maar toch ging het bij de groep al vrij goed qua uitvoering en snelheid. Belangrijke aandachtspunten zoals druk geven op de grond, lichaamshouding en lengte van de looppas gingen duidelijk beter.

Op de donderdag werd in de ochtend weer in het bos gelopen. Voor de mannen stonden heupstrekoefeningen op de planning als opwarmer voor de 80 meters heuvelop op hoge snelheid. Na de 80 meters was de energie goed opgebruikt door de atleten. Melanie had een loopprogramma met langere loopjes, die ze eindelijk weer kon doen na wat ongemakken aan haar voet. Ook zij had flink doorgelopen in het bos. Donderdagmiddag werd er nog een krachttraining gedaan waarbij er ook veel aandacht was voor sprongvormen. Een volle dag met tot gevolg vollere benen.

 

img-20161124-wa0001
20161124_111725

Voor nog meer sfeerimpressie van de stage, kijk op http://sh-galerij.teamsotra.nl/#!album-16

 

 

 

 

 

Vrijdag werd rustiger aan gedaan met het oog op de zaterdag. De ochtend stond in het teken van een techniektraining met hordenstappen en hordenhuppel. Tussendoor loopjes op techniek en afsluitend zes keer een doppenloop. De middag werd er weer aandacht besteed aan wat stabiliteit. Dit keer allerlei oefeningen met medicine ballen voor de variatie.

Zaterdag was de klapper op de vuurpijl. In de ochtend konden de mannen nog rustig aan doen met wat loslopen en oefeningen voor het lichaam. Melanie mocht lekker gaan sprinten met de onderbouw groep sprint van Sotra. Daarna had Melanie ondanks haar voet een waardevolle trainingsstage afgerond. De mannen gingen in de middag nog aan de slag voor de laatste training. De laatste training zal de mannen wel bijblijven. In het bos van Epe rond de Ossenstal ligt de Haelberg. Daar moesten de atleten 4x250m tegenop lopen. De gretigheid was zeker aanwezig, want het tempo lag al meteen hoog. Goed vermoeid van deze vier loopjes moesten Jurian en Roelf nog zes keer een kleine 50m op het stijlste stuk vol naar boven sprinten. Arend-Jan deed nog tweemaal dezelfde 250m en deed de laatste keer met Nick en Maarten mee. Zij liepen 3x ruim 500m. Daar liepen de benen nog even helemaal de verzuring in, zodat de trainingsstage waardig kon worden afgesloten.img-20161126-wa0001

20161125_155203

 

 

 

 

 

 

 

Alle atleten hebben een goede trainingsstage gehad, waarbij hier en daar wat aanpassing nodig was per individu. Melanie vanwege haar voet en Nick had wat problemen met de heupen, wat gelukkig snel was verholpen. Verder kon iedereen voluit meedoen op een kramp gevalletje.

 


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Trainingsstage Epe 2016